Kovač zadovoljniji igrom u drugom poluvremenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hrvatski izbornik Niko Kovač izjavio je nakon jutrošnje prijateljske utakmice protiv Australije, koja je odlučena pogotkom Nikice Jelavića, da je zadovoljan igrom koju su njegovi igrači prezentirali u drugom poluvremenu.

Šest dana prije otvaranja Svjetskog prvenstva, na kojem Hrvatska igra protiv Brazila, Kovačevi izabranici su u Salvadoru slavili protiv Australije 1:0.

- Nije izgledalo poput prijateljskog susreta, ali znali smo uzvratiti u drugom poluvremenu. U prvom smo bili previše statični, no popravili smo taj segment i zadovoljan sam, rekao je hrvatski izbornik poslije utakmice.

Međutim, Danijel Pranjić morao je biti zamijenjen zbog ozljede gležnja, a manji je problem imao i Mario Mandžukić.

- Pranjiću je gležanj natečen. Vidjet ćemo, nadam se da će se oporaviti, a Vrsaljko je dobro odigrao na lijevoj strani. Mandžukić je dobio udarac u nogu i s njim će biti sve u redu, objasnio je Kovač.

- Utakmica je bila korisna, makar Australija nije Brazil. Svi su dobili priliku, moj stožer i ja vidjeli smo mnogo toga i znamo da nas čeka potpuno druga priča 12. lipnja. Brazil je vrh vrhova, no bit ćemo spremni i bude li moja momčad onakva kakva zna biti, ja sam apsolutni optimist. Nadam se da ćemo igrati kao u drugom poluvremenu protiv Australije, nastavio je.

Kovač je objasnio i što je napravio na odmoru prije početka drugog poluvremena.

- U poluvremenu smo mogli malo posložiti kockice. Nedostajalo nam je dubine na početku, igrali smo sustav 4-1-4-1 s Brozovićem ispred obrane kao razigravačem, a u nastavku smo to digli na višu razinu, s isturenijima Modrićem i Kovačićem koji su se razmahali, Eduardom više na strani radi otvaranja igre. Dobili smo bolji raspored, pojasnio je izbornik Kovač.

Jedini je strijelac na utakmici bio napadač Nikica Jelavić, za kojega je Kovač rekao: "Jelavić je u prvom poluvremenu bio malo odsječen od ostatka momčadi, bez dovoljno podrške iz veznog reda. Tada se dosta potrošio, ali potom je zabio i sretan sam zbog toga".

- Brozovića mogu samo pohvaliti, odigrao je vrlo, vrlo dobru utakmicu. Sammir je također bio jako dobar, kao i svi u drugom poluvremenu. Imamo jako kvalitetne igrače na lopti, teško nam je oduzeti loptu. To svaka momčad traži, pa tako i mi, zaključio je Kovač.

Vrsaljko je moguće rješenje za lijevi bok

Dan nakon minimalne 1:0 (0:0) pobjede protiv Australije u Salvadoru u posljednjoj pripremnoj utakmici pred nastup na Svjetskom prvenstvu u Brazilu (12. lipnja - 13. srpnja) glavna tema u kampu hrvatske nogometne reprezentacije bilo je stanje ozlijeđenog gležnja Danijela Pranjića, prve opcije Nike Kovača za mjesto lijevog bočnog.

"Situacija s Pranjićem ne izgleda baš dobro, jutros je hodao na štakama. Ide na pregled magnetskom rezonancom nakon kojega ćemo znati više o kakvoj se ozljedi radi. Pranjić je nakon Strinićeve ozljede bio prva opcija, no Vrsaljko je odigrao vrlo dobro i ukoliko Pranjić ne bude mogao nastupiti, Vrsaljko je moguće rješenje", rekao je izbornik Niko Kovač.

Na pitanje hoće li pozvati novog igrača umjesto Pranjića, Kovač je izjavio: "Saznamo li da je Pranjićev nastup na SP upitan, tražit ćemo neko drugo rješenje"

SP Brazil: Pregled pokazao kako je Pranjić uganuo gležanj

Pregled magnetskom rezonancom u Salvadoru de Bahiji pokazao je kako je hrvatski nogometni reprezentativac Danijel Pranjić uganuo lijevi gležanj na prijateljskoj utakmici protiv Australije igranoj u petak, te još uvijek nije izgubljen za Svjetsko prvenstvo koje započinje za pet dana susretom Brazil - Hrvatska u Sao Paulu, objavio je Hrvatski nogometni savez.

"Pregled u Salvadoru pokazao je uganuće lijevog gležnja, pa će Pranjić biti podvrgnut odgovarajućem tretmanu narednih dana. Ovisno o reakciji gležnja na terapiju, bit će utvrđen Pranjićev status za utakmicu protiv Brazila", stoji na službenoj internetskoj stranici HNS-a. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter