Kovač: Sada je sve na igračima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač je uoči puta u Sao Paulo gdje će u četvrtak (22 sata po hrvatskom vremenu) otvoriti 20. Svjetsko prvenstvo protiv domaćina Brazila izjavio da će njegova momčad biti spremna za tako veliki izazov.

"Smatram da smo igračima dali sve što smo mogli po pitanju analiza. Napravili smo maksimum i sada je sve na njima. Na završnom ćemo se treningu koncentrirati na sebe, nećemo više mnogo o Brazilu, i nadam se da će igrači biti raspoloženi u prvoj utakmici", najavio je izbornik.

Zbog ozljede Danijela Pranjića, na lijevom će boku nastupiti Šime Vrsaljko. "Mi imamo svoj stil. Pokušali smo nešto modificirati i dodati, s obzirom da pratimo današnji nogomet. Dečki igraju u vrhunskim klubovima i moći će sve to primijeniti na terenu. Budemo li funkcionirali u bloku, počevši od napadača, bit će to dobro. Držat ću se provjerenih sustava i nećemo parkirati autobus pred naša vrata, no sigurno je da će nas Brazil stisnuti u određeno vrijeme. Međutim, mi imamo kvalitetne igrače i pokušat ćemo doći do posjeda lopte", dodao je Kovač.

Brazil je izgubio samo jednu u zadnjih 16 utakmica i ne prima previše golova. "Dobri su prema naprijed, ali imaju pojedinih nedostataka prema natrag, makar su ozbiljni i teško ih je probiti. Tražit ćemo svoje prilike, sve smo posložili. Vidjeli smo brojne snimke i budemo li se držali dogovora, sigurno ćemo imati šansu za gol", rekao je Kovač.

O pritisku na Brazilce često se govori, postoji li pritisak i na Hrvatsku? "Budimo realni, Brazil je domaćin, veliki favorit, a mi dolazimo odigrati najbolje što možemo, ostaviti pravi dojam i srce na terenu. Vidi se da su igrači željni ove utakmice, na treningu se ide čvrsto i oštro, svi su profesionalci i žele igrati i nametnuti se. Optimisti smo, ne idemo u Sao Paulo dići bijelu zastavu", zaključio je hrvatski izbornik. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter