Kovač: Protiv Australije rezultat nije najvažniji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon drugog treninga održanog u bazi u Praiji do Forte, bazi hrvatske nogometne reprezentacije tijekom boravka u Brazilu na Svjetskom prvenstvu, izbornik Niko Kovač kratko je najavio susret protiv Australije, koji je na programu u Salvadoru de Bahiji u 20 sati po lokalnom vremenu, odnosno u 1 sat ujutro u subotu po hratskom vremenu.

Bit će to posljednja provjera naše reprezentacije prije nastupa na SP koje će otvoriti protiv Brazila u Sao Paulu za šest dana. "Australija je vrlo kvalitetna momčad koja igra moderan nogomet. Po onome što sam vidio, izgleda da su poprimili stil igre Nizozemaca.

Igraju brzo, agresivno, pritišću nakon izgubljene lopte. Bit će zanimljiva utakmica i ozbiljan test za nas", izjavio je Kovač. Hrvatski izbornik dodao je kako će protiv Australije svima dati šansu.

"Rezultat nije najvažniji, ali ja sam sportaš i uvijek želim pobijediti", dodao je hrvatski izbornik koji nije želio otkriti početni sastav za susret protiv Australije.

Dvoboj u Salvadoru bit će šest međusobni susret Hrvatske i Australije, a u dosadašnjih pet dvoboja Hrvatska je ostvarila jednu pobjedu, dva susreta okončana su neodlučenim rezultatom, dok je Australija dva puta bila bolja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter