Kovač: Huligani su sramota koju ne smijemo trpjeti!

Niko Kovač i Damir Vrbanović (P. PAUNOVIĆ/CROPIX)
Niko Kovač i Damir Vrbanović (P. PAUNOVIĆ/CROPIX)

Najmanje što je Niko Kovač svojom čestitošću za igračke i izborničke karijere zaslužio jest malo poštovanja. Ništa više. Ono što mu se u popodnevnim satima utorka dogodilo u restoranu "Kod Macole" u sklopu odmorišta Zir na autocesti od Zagreba prema Splitu zgromilo ga je jače od najjače macole. Pritom je najmanji problem što su ga prljave ruke jednog divljaka uhvatile za vrat, razočaranje i poniženje što je doživio bole puno više od crvenila na koži.

- Policiji smo rekli sve što smo vidjeli i doživjeli… - kaže Kovač. - Napadača je bilo desetak, rekli su da dolaze s utakmice iz Rovinja. Pokušao sam smiriti strasti komunikacijom, koliko sam mogao, ali nije baš bilo jednostavno. Nismo ništa izazvali i mislim da smo reagirali kako treba. Sve u svemu još smo dobro i prošli, Nikša je prošao najgore, dobio je nekoliko udaraca, oštećen nam je i automobil. Što sam rekao napadačima? Da se smire, da nema potrebe za vrijeđanjem i tučnjavom. Druga strana nas je pokušala izazvati, ali ostali smo pribrani. Kako sam se osjećao? Nije ovdje bitan Niko Kovač izbornik, sebe tretiram kao hrvatskog državljanina kojemu je žao što se takve stvari događaju. Huligani su sramota koju ne smijemo trpjeti. Naravno da nije lijepo kad ti se tako nešto dogodi, kad drugi dan vidiš svoju fotografiju na portalima ili u novinama u tako ružnom kontekstu.

Izbornik "kockastih" pritom je silno želio naglasiti da je njegova malenkost u cijeloj priči najmanje bitna.

- Ponavljam, nije bitan Niko Kovač, Hrvatska zbog ovakvih događaja gubi na rejtingu u cijelom svijetu. Najgore od svega je što mi uopće nismo takav narod, to je samo manjina. I ne bih se više želio vraćati na tu priču, već još jednom reći i naglasiti da se svi zajedno, uključujući i vas medije, ali i državu, moramo suprotstaviti huliganizmu. To nije navijanje, to je sve samo ne navijanje, volio bih da ga što prije iskorijenimo. Moramo sve ovo zaboraviti i nastaviti pravim putem, ali ne zbog nas odraslih, nego zbog naše djece koja žele ići na utakmice bez straha da im se nešto dogodi. (M. CVIJANOVIĆ)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter