Koturaljkaške utrke u Medulinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U organizaciji Opcine Medulin, Turisticke zajednice Medulin i Koturaljkaškog saveza Hrvatske ove ce se nedjelje u Medulinu prvi put održati medunarodna utrka na rolama pod nazivom "Medulin Active Roller Day".

- Rijec je o manifestaciji sportsko-rekreativnog karaktera u sklopu koje ce se održati utrke za djecu, fitness utrka te utrka na 20 kilometara, a Turisticka zajednica u suradnji s proizvodacima autohtonih proizvoda pripremila je mali hand made Istra gourmet sajam. Manifestacija se odvija u sklopu projekta rebrendinga Medulina na sportsko-turistickom tržištu pod radnim nazivom Medulin Active, kazao je Nenad Seferagic iz Kabineta nacelnika Opcine Medulin.

Pozvao je sve zainteresirane da se pridruže ovoj manifestaciji bilo u rekreativnom, djecjem ili natjecateljskom dijelu. Okupljanje i podjela startnih brojeva je zakazano za 9 sati, a nakon toga u 10 krece utrka i najprije polumaraton Medulin - Premantura - Medulin, zatim utrke za djecu te fitness utrka na pet kilometara na dionici kamp Medulin - kamp Kažela - hotel Arcus (Brajdine) - kamp Medulin.

Koturaljkaški savez Hrvatske osnovan je 2003. godine i ima 14 klubova-clanica. Rolanje danas doživljava novi zamah što pokazuje i sve veci broj natjecatelja svake godine. Tako je u Savezu lani bilo registrirano više od 700 natjecatelja, ali se procjenjuje da u Hrvatskoj rola oko 200.000 ljudi. Inace, postoji nekoliko grana koturaljkaškog sporta: brzo rolanje, umjetnicko koturaljkanje, hokej na rolama, alpske discipline i freestyle.


Podijeli: Facebook Twiter