Kotromanović u Afganistanu posjetio hrvatske vojnike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tijekom boravka u Afganistanu ministar obrane Ante Kotromanović posjetio je u četvrtak sastavnice 20. hrvatskog kontingenta u operaciji ISAF koje su smještene na sjeveru Afganistana, u blizini grada Mazar e Sharifa, priopćeno je iz MORH-a.

Tijekom posjeta sastavnicama u području odgovornosti Regionalnog zapovjedništva Sjever, ministar se sastao s pripadnicima 1. MAT-a, kandačkog mentorskog tima, 1. PAT-a, policijskog mentorskog tima, 1. MN CS MAT-a, multinacionalnog mentorskog tima za rodove borbene potpore u kojem zajednički djeluju hrvatski i njemački časnici i dočasnici te s mentorima na razini brigade i korpusa.

Na neformalnom sastanku, zapovjednici sastavnica koje su smještene u kampu Mike Spann ministra obrane upoznali su sa svojim zadaćama i aktivnostima koje provode mentorirajući afganistanske kolege. Ministar obrane Ante Kotromanović pohvalio je pripadnike hrvatskih mentorskih timova koji svojom stručnošču i profesionalnošću daju veliki doprinos u obučavanju i osposobljavanju afganistanskih oružanih snaga i policije.

Po povratku u Kabul, ministar Kotromanović ostatak dana proveo je u druženju s hrvatskim pripadnicima koji borave u kampu Cobra, a na kraju druženja zapovjednik 20. HRVCON ISAF ministru obrane uručio je uspomenicu te mu zahvalio na posjeti hrvatskim snagama u operaciji ISAF. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter