Kotromanović: Nećemo slati vojsku na granicu

Ante Kotromanović (D. KOVAČEVIĆ)
Ante Kotromanović (D. KOVAČEVIĆ)

Odgovarajući na novinarske upite, ministar obrane Ante Kotromanović, koji u Dubrovniku sudjeluje na sastanku ministara obrane jugoistočne Europe, istaknuo je kako Hrvatska neće slati vojsku na granicu bez obzira na slovenski primjer.

''To je slovenska odluka, mi za sada nemamo potrebu za tim. Imamo dovoljno policijskih snaga koje mogu održavati red i mir u zemlji i na granici. Njihov motiv ne znam i nebitan mi je. Mi upravljamo krizom od početka i uz sve situacije i ponekad pojačan priljev izbjeglica koje dođu nekontrolirano u Makedoniju, pa u Srbiju, pa kod nas, mi smo se znali nositi s time. Pozivam sve dežurne paničare i one koji šire histeriju da stanu na balun i da se smire'', rekao je Kotromanović te dodao kako ''ti ljudi nisu ukrali nijedno jaje i nije bilo nikakvih problema''.

Istaknuo je kako se dosadašnji način rada u smislu rješavanja izbjegličke krize neće mijenjati sve dok Njemačka ne odluči zatvoriti

"U nedjelju je sastanak u Bruxellesu na koji će doći naš premijer, premijer Srbije, Makedonije, Austrije i Njemačke i tad ćemo znati koje su mogućnosti'', rekao je Kotromanović. Odgovarajući na novinarski upit hoće li vojska graditi ogradu na granici ako ipak dođe do toga, rekao je kako "ne zna tko će graditi ogradu". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter