Kostov i Cupać najbolja posada svijeta u klasi 49ER

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pavle Kostov i Petar Cupać najbolja su posada svijeta na ljestvici klase 49er ovoga mjeseca, što je prvi put da je jedna hrvatska posada zasjela na prvo mjesto svjetske ljestvice u ovoj disciplini.

Šest najboljih rezultata unutar godinu dana obračunavaju se za svjetske ljestvice. Pavle Kostov i Petar Cupać u ovom trenutku su najkonstantnija posada klase 49er u zadnjih 365 dana, što je prvi put da je hrvatska posada na broju jedan u ovoj olimpijskoj disciplini.

- Pa teško je uopće nešto reći, nismo to očekivali, iznenadili smo se kad je izašla nova ljestvica. Pa, lijepo je biti broj jedan! Valjalo bi ga nekako i zadržati. Pred nama je ove godine još svjetsko prvenstvo u rujnu u Francuskoj, to će definirati vjerojatno i zaključne ljestvice za ovu godinu. U punom smo jeku priprema za SP, dobro se osjećamo, nadamo se plasmanu u finalni plov za odličja, što bi bio naš najveći uspjeh dosad, razmišlja Pavle Kostov.

U još dvije discipline hrvatski su jedriličari među najboljih deset na svijetu. U ženskoj konkurenciji klase 470 Enia Ninčević i Romana Župan su devete, Šime Fantela i Igor Marenić u muškoj konkurenciji se nalaze na desetom mjestu.

U Laseru Tonči Stipanović napredovao je na 15. mjesto, do 50. je stigao Filip Jurišić, Daniel Mihelić ima samo četiri bodovane regate pa je 55., Bogoslav Bugarin je s tri regate na 133. mjestu. Slijede: 150. Toma Višić, 162. Antonio Poretti, 179. Dino Sindik, 184. Nenad Bugarin.

Tina Mihelić također ima manji broj bodovanih regata, četiri, trenutačno je 29. na svjetskoj ljestvici Laser Radiala. Na 90. mjestu je Anja Hamerlitz, 93. Anđela de Micheli Vitturi, 110. Ana Zelić, 187. Antonela Kačan..

U teškom olimpijskom samcu Finnu na 21. mjestu je Milan Vujasinović, koji u svojoj prvoj sezoni u novoj disciplini stalno napreduje sa svakom regatom. Ivan Kljaković Gašpić, koji je ove godine jedrio samo dvije regate, je na 58. mjestu, 62. je Josip Olujić, 75. Tudor Bilić, a 211. Dan Lovrović.

Među daskašima na 57. mjestu je Luka Mratović, a na 92. Mihovil Fantela. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter