Kostner, Pljušenko i ruski par brane lanjske naslove

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Naslove europskih prvaka osvojene na prošlogodišnjem EP u umjetničkom klizanju u Sheffieldu će na Europskom prvenstvu koje počinje sutra u Zagrebu braniti troje aktualnih europskih prvaka - Talijanka Caroline Kostner, Rus Jevgenij Pljušenko i ruski sportski par Tatiana Volosozhar i Maksim Tranakov. Talijanka Kostner je aktualna svjetska i europska prvakinja te prošlogodišnja pobjednica Zlatne piruete, a naslov u Zagrebu bio bi joj peti. Pljušenko je sedemerostruki europski prvak i najavio je da planira u Zagrebu stići do još jedne titule.

Zlato iz Sheffielda ipak neće braniti u kategoriji sportskih parova favoriti za osvajanje naslova Francuzi Nathalie Pechalat i Fabian Bourzat koji su odustali zbog njegove ozljede. U Zagrebu će se natjecati i nekoliko bivših europskih prvaka poput trostrukog europskog prvaka Francuza Briana Jouberta, Tomasa Vernera, Florenta Amodia, te njemački par koji čine Aliona Savčenko i Robin Szolkowy, četverostruki europski prvaci. Najstariji sudionik ovog prvenstva je 33-godišnji Nijemac Szolkowy, dok je najstarija sudionica 31-godišnja Yuko Kavaguti iz Rusije.

Najmlađi natjecatelji su 14-godišnja ukrajinska klizačica Julia Lavrentieva i 17-godišnji Bjelorus Pavel Ignatenko. U Zagrebu će nastupiti i nekoliko braće i sestara. To su blizanci Georgi i Leri Kenchadze iz Bugarske koji nastupaju u plesnim i sportskim parovima, zatim Eliska Brezinova i Michael Brezina iz Češke koji se natječu u muškoj i ženskoj kategoriji te Joshi i Viktoria Helgesson iz Švedske u ženskoj kategoriji. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter