Kostimima do bolnickih kreveta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U hotelu Histria u subotu navecer u organizaciji pulskog Lions kluba održat ce se svecani humanitarni bal pod maskama. Prikupljena sredstva bit ce namijenjena kupnji kreveta za Odjel intenzivne njege i antidekubitalnih madraca za Odjel neurologije pulske opce bolnice.

- Bal ce biti evokacija pulskih povijesnih gradskih kostima iz doba Habsburške Monarhije kao dio projekta "Revalorizacijom kulturno-povijesne baštine do novih radnih mjesta", rekla je na konferenciji za novinare predsjednica pulskog Lions kluba Alida Perkov i dodala da ce repliku pulske gradske odjece iz habsburškog razdoblja nositi clanice Udruge poslovnih žena.

Napomenula je takoder da svi oni koji odluce doci na bal ne moraju nužno biti kostimirani te da mogu doci i u nekom drugom prigodnom kostimu. Osim prodaje karata, na balu ce se novac prikupljati humanitarnom lutrijom te prodajom krinki na licu mjesta. Na sredstvima koja ce se utrošiti za nabavu kreveta i madraca zahvalio je ravnatelj pulske opce bolnice Lems Jerin i rekao da je to vrlo dobra stvar buduci da se radi o posebnim krevetima za najteže bolesnike te o madracima koji ce im uvelike olakšati ležanje.

O aktivnostima kluba, kako pulskog tako i na razini Hrvatske, govorio je Jusuf Šehanovic, predstavnik Lions Districta Hrvatska, koji je dodao da ce donirati 10 tisuca kuna. Humanitarnoj akciji pridružili su se i Tehnomont brodogradilište, Arenaturist, Udruga poslovnih žena te brojne druge organizacije i udruge.

Lionsi pozivaju sve gradane da se odazovu akciji i da kupnjom karata po cijeni od 200 kuna, u koju su ukljuceni vecera i humanitarni doprinos, daju svoj obol za pulsku bolnicu. Karte se od srijede mogu kupiti u parfumeriji Fendi u Anticovoj ulici ili u subotu od 19 do 20 sati na recepciji hotela Histria.


Podijeli: Facebook Twiter