Kosteliću srebro u superkombinaciji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivica Kostelić osvojio je srebro u superkombinaciji na Svjetskom prvenstvu u Schladmingu, brži od njega bio je, baš kao i u kombinaciji na Olimpijskim igrama u Torinu - Ted Ligety. Amerikanac je osvojio drugo zlato na prvenstvu, poslije trijumfa u super G-ju, nadmašivši Kostelića za 1.15 sekundi.

Kostelić je imao deseto vrijeme spusta, četvrto slaloma, ali u obje je vožnje bio sporiji od Teda Ligetyja, 65 stotinki u spustu, 50 u slalomu koji je Kostelić vozio previše oprezno. Uostalom, 1.68 sekundi zaostatka samo u slalomu za Alexisom Pinturaultom to najbolje potvrđuje. Zato je zlato pobjeglo, ali ostala je srebrna utjeha...

Broncu je, sa samo dvije stotinke slabijim vremenom od Ivice, dohvatio Austrijanac Romed Baumann, što je izazvalo oduševljenje gotovo 40 tisuća gledatelja u cilju Planaija, koje nije mogla zaustaviti ni hladnoća.

- Srebro? Odlično! Ova medalja nije zaslužena u slalomu, već u spustu! Odvozio sam najbolji spust i najgori slalom sezone. Ispalo je dobro, sad imam kolekciju odličja sa svjetskih prvenstava i to me raduje - kaže Ivica Kostelić.

Srebro u superkombinaciji Ivice Kostelića 18. je medalja za Hrvatsku na velikim skijaškim natjecanjima, 17. obitelji Kostelić, šesta Ivičina, s kojom je ušao među 15 najboljih na najvećim natjecanjima. Sad ima komplet odličja sa svjetskih prvenstava. I tri olimpijska srebra...

- U slalomu nisam imao nikakvog osjećaja. Baš sam loše skijao i gotovo da nisam zaslužio postolje poslije takvoga slaloma, iako sam spust vozio odlično - dodaje Kostelić.

- Sad se treba malo protresti, bolje odraditi slalom. Jer u ovom slalomu nisam došao do ritma od početka do kraja, stalno sam kasnio. Morat ću u nedjelju skratiti zavoje, voziti bliže štapovima - kaže Ivica.

Drugi hrvatski predstavnik, 18-godišnji Max Ullrich, imao je 37. vrijeme spusta uz 7.31 sekundu zaostatka, ali nije stigao do cilja slaloma.

Sandro Viletta, Švicarac koji je utrku završio na petom mjestu, izbjegao je tragediju, uspio je zaobići uređivača staze koji se mu se našao na putu. U spustu... (Zlatko HORVAT/NL)

Rezultati super-kombinacije: 1. Ted Ligety (SAD) 2:56.96, 2. Ivica Kostelić 1.15, 3. Romed Baumann (Aut) 1.17, 4. Andreas Romar (Fin) 1.34, 5. Sandro Viletta (Švi) 1.42, 6. Alexis Pinturault (Fra) 1.45, 7. Silvan Zurbriggen (Švi) 1.46


Podijeli: Facebook Twiter