Kostelic zadržao uvjerljivo vodstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Austrijanac Mario Matt pobijedio je u današnjem slalomu u bugarskom skijalištu Bansko, dok vodeci skijaš Svjetskog kupa Ivica Kostelic nije završio prvu vožnju. Unatoc tome Kostelic je zadržao uvjerljivu prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Drugo mjesto pripalo je austrijskom skijašu Reinfriedu Herbstu (+0,04), a treci je bio Francuz Jean-Baptiste Grange (+0,48).

Kostelic, koji je u prvoj vožnji startao kao peti, dobro je krenuo, imao je najbolji prolaz, ali je u završnom dijelu staze promašio jedna vrata. Kasnije se doznalo kako mu je vec na gornjem dijelu staze jedan kamen oštetio rubnik skije, što je i najveci razlog njegova odustajanja.

Inace, treba napomenuti da je ovo tek drugi puta u posljednje cetiri sezone da Kostelic nije izborio drugu slalomsku vožnju (Zagreb 6.01.2010 i Bansko 27.2.2011).

Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrncic Dim, koji je imao stratni broj 62, završio je na 34. mjestu (+2,38) i druga vožnja mu je izmakla za samo 9 stotinki.

Unatoc tome što je danas ostao bez bodova Kostelic je zadržao uvjerljivu prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa buduci da njegovi najbliži pratitelji Didier Cuche i Aksel Lund Svindal nisu vozili u Banskom. Kostelic vodi sa 1294 boda, a slijede Cuche sa 725 i Aksel Lund Svindal sa 713. To znaci da Cuche zaostaje 569 bodova, a Svindal 581.

Nakon Banskog skijaši sele u Kranjsku Goru, gdje su 5. i 6. ožujka na rasporedu veleslalom i slalom.


Podijeli: Facebook Twiter