Kostelić treći u Wengenu, slavio Neureuther

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je treće mjesto u slalomu koji je vožen danas za Svjetski kup u švicarskom Wengenu s vremenom 1:50.78 i zaostatkom od 25 stotinki za pobjednikom Nijemcem Felixom Neureutherom (1:50.53).

Drugi je bio Austrijanac Marcel Hirscher, najbrži u prvoj vožnji, sa zaostatkom od 21 stotinke iza Neureuthera. Drugi hrvatski predstavnik na današnjoj utrci Dalibor Šamšal nije ostvario plasman u drugu vožnju nakon što je poslije prve vožnje zauzimao 41. mjesto.

S današnjim postoljem, ukupno devetim u Wengenu, Kostelić se popeo na 5. mjesto u ukupnom poretku skijaša i u poretku slaloma. U poretku slalomaša Kostelić je sa današnjih 60 bodova stigao ukupno do 255 bodova. Marcel Hirscher je prvi u poretku slalomaša sa 600 bodova, drugi je Neureuther sa 486, a treći Šveđanin Andre Myhrer sa 330 bodova. Četvrti je Talijan Manfred Moelgg sa 265 bodova.

Hircher drži prvu poziciju i u ukupnom poretku skijaša za Svjetski kup sa 935 bodova, dok je drugi Norvežanin Aksel Lund Svindal sa 747 bodova, a treći Amerikanac Ted Ligety sa 696 bodova. Četvrti je Neureuther sa 646 bodova, dok Kostelić i Moelgg dijele peto mjesto s 477 bodova. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter