Kostelic treci na sljemenskom slalomu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Akutalni pobjednik Svjetskog kupa Ivica Kostelic niti peti put nije uspio pobijediti na 'Vip Snow Queen Trophy' slalomu Svjetskog kupa na Sljemenu. Nakon tri druga mjesta Ivica je danas osvojio trece mjesto iza pobjednika Austrijanca Marcela Hirschera i Nijemca Felixa Neureuthera.

Kostelic je nakon prve vožnje bio na trecoj poziciji, no u drugom 'laufu' nije uspio popraviti plasman. Na koncu je imao 48 stotinki sekunde iza pobjednika Hirschera.

"Bila je ovo teška utrka, jedna od težih u sezoni. Šteta što nije bilo bolje. Druga vožnja je bila otvorena i brza što nije moja najbolja strana," kazao je Kostelic nakon prolaska ciljem.

Na cetvrtom slalomu sezone nastupila su još tri hrvatska skijaša, no niti jedan nije izborio plasman u drugu vožnju. Dalibor Šamšal je zauzeo 49. mjesto sa 5.43 sekunde zaostatka, Sebastian Brigovic je bio 58. sa više od sedam sekundi zaostatka, dok je Matej Vidovic diskvalificiran. Na startu se trebao pojaviti i Natko Zrncic Dim no zbog ozljede ipak nije nastupio.

Ivica je do sada na Sljemenu tri puta bio drugi (2008, 2009, 2011). Prošle godine je za pobjednikom Švedaninom Myhrerom zaostao 10 stotinki sekunde, 2009. 'sljemenska kruna' mu je pobjegla za pet stotinki sekunde (slavio je Francuz Jean-Baptiste Granege), dok je 2008. Austrijanac Mario Matt bio brži za 33 stotinke sekunde.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodstvo je preuzeo Austrijanac Marcel Hirscher sa 525 bodova, Norvežanin Aksel Lund Svindal je drugi sa 456 bodova, dok je treci Amerikanac Ted Ligety sa 403 boda. Kostelic se probio na cetvrto mjesto sa 389 bodova, a Natko Zrncic Dim je 105. sa pet bodova.

U poretku slalomaša Kostelic je i dalje prvi sa 305 bodova, Hirscher je drugi sa 260 bodova, dok je treci Talijan Cristian DeVille sa 230 bodova.


Podijeli: Facebook Twiter