Kostelic: Slalom je moja najjaca karta

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon rehabilitacije u Daruvarskim toplicama i tjednog treninga u austrijskom Innerkremsu, branitelj naslova pobjednika Svjetskog kupa i najbolji svjetski slalomaš Ivica Kostelic vratio se na snijeg, i to u punoj formi. Pretposljednji ovosezonski slalom i veleslalom voze se u subotu i nedjelju u Kranjskog Gori, na stazi Podkoren podno Vitranca.

- Kažu, Ivica se uvijek vraca jaci nego ikad. Otkud sva ta snaga i volja?

- Jednostavno, volim to što radim. Kad te nešto baci unazad, pogotovo u onome što voliš, povratak je uvijek motiv za pobjedu i još bolji ucinak. To je dio rutine kod vrhunskih sportaša, da rade marljivo i disciplinirano te da daju najbolje od sebe.

- Sad kad si se vratio na borilišta, koje su tvoje želje do konca sezone?

- Moj prvenstveni cilj je da obranim vodstvo u slalomu koje trenutacno imam. Imali smo dužu pauzu koja je bila korisna i za razmišljanje kako i na koji nacin nastupiti u Kranjskoj Gori i kako ocuvati vodstvo u slalomu.

- Kako se osjecaš nakon rehabilitacije i jesi li dostigao željenu razinu spremnosti koju si imao prije ozljede?

- Rehabilitacija je tekla po planu i sve je odradeno kako smo planirali. Do unazad tjedan dana koljeno nije bilo spremno za skijanje, a nama je glavni cilj bio povratak u Kranjskoj Gori i to smo ispunili. Sad treba vidjeti kakvi ce biti rezultati na kraju ovih dviju utrka.

- U Kranjskoj Gori te cekaju dvije, a na završnici Svjetskog kupa iduceg tjedna u Schladmingu cetiri utrke u svim disciplinama. Hoceš li voziti sve?

- Zasad je još prerano govoriti o svim trkama. Trenutacno smo sigurni da cu voziti veleslalom i slalom ovdje u Kranjskoj Gori. Za Schladming cemo još razmisliti, jer moramo pricekati da vidimo kako ce završiti ovaj vikend i prema tome cemo odluciti hocu li voziti sve utrke u Schladmingu ili ne.

- U slalomu imaš prednost od 35 bodova, a Michael Hirscher ti je "za vratom". Ovo je tvoja disciplina. Hoceš li uspjeti?

- Da, slalom mi leži i to smo dokazali i prošle godine. Ja sam najviše koncentriran na slalomski poredak, jer znam da je to jedina i, dakako, najjaca karta na koju mogu igrati. Prema tome, nemam baš nekog izbora. (Iz Kranjske Gore Cristian Bruno GALIC)

CIJELI RAZGOVOR MOŽETE PROCITATI U TISKANOM IZDANJU OD SUBOTE.


Podijeli: Facebook Twiter