Kostelic putem drevnih moreplovaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivica Kostelic u utorak je zapoceo svoju novu adrenalinsku avanturu. Nakon uspješnog osvajanja Malte 2010. godine, najbolji hrvatski skijaš na gumenjaku Mar-Co, dužine 7,40 metara, iz Icica je isplovio za Grcku. Na ruti dugoj oko 2.200 nautickih milja društvo ce mu praviti prijatelji Matko Stankovic i Šime Stipanicev - naš proslavljeni jedrilicar, a u ACI marini u Icicima ispratili su ga sestra Janica i djevojka, Islandanka Elin Margret Arnarsdottir.

Kostelic ce proci putem drevnih moreplovaca stare Grcke i Rima, posjetiti hrvatsku, crnogorsku i albansku obalu, doci do Grcke, oploviti Peloponez. Po ulasku u grcke vode cilj mu je i proci Korintski zaljev, upoznati jonske otoke i cari drevne Grcke, baš kao i zaroniti i doživjeti podmorski svijet tog kraja.

- Za ovakav itinerar putovanja odlucili smo se jer je ocuvano more, ima dobrih mjesta za ronjenje, ali i mnoštvo povijesnih spomenika. Lani sam zbog oporavka preskocio putovanje gumenjakom koje vec tradicionalno od 2003. godine prakticiram po Jadranu. Ipak, ovo mi je drugo duže putovanje i moj omiljeni nacin odmora koji uvijek iskoristim i za ronjenje. Gumenjak je istog modela kao i za Maltu, s nekim manjim preinakama. U planu je da danas stignemo do Mljeta, da negdje 12. lipnja budemo na Krfu, rekao je Ivica.

Hrvatski skijaš u Icice bi se trebao vratiti 28. lipnja, a odmah nakon tri tjedna boravka na moru uslijedit ce treninzi. U cijeloj avanturi Ivicu ce pratiti tehnicki tim InterAdrie koji ce osigurati da sve prode u najboljem redu.

Na ispracaju u marini u Icicima našla se i Janica Kostelic koja je stigla na štakama. Nije bila previše raspoložena za obrazloženje svoje ozljede, vec je u svom stilu odgovorila kako je rijec o "redovnom servisu". Iz neslužbenih izvora doznajemo kako je Janica nedavno podvrgnuta operaciji hrskavice koljena zbog cega ce joj biti potrebna rehabilitacija u trajanju od oko šest tjedana. (Marina KIRIGIN/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter