Kostelić pobjednik Kranjske Gore

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ivica Kostelić je pobijedio na slalomu Svjetskog kupa u Kranjskog Gori nakon što je prvu vožnju okončao kao treći. 

Kostelić je do 28. pobjede u karijeri došao fantastičnom drugom vožnjom u teškim uvjetima i raskvašenoj stazi, a "pomogao" mu je i vodeći nakon prve vožnje Francuz Alexis Pinturault, koji je promašio vrata nakon što je u završnici imao čak sekundu i 40 stotinki brže vrijeme.

Ivica je u Kranjskoj Gori slavio i 2003., ovo mu je četvrto postolje u tom slovenskom zimovalištu, a ukupno 58. u karijeri. S novih 100 bodova Kostelić je i dalje peti u ukupnom poretku, ali sada sa samo osam bodova manje od Nijemca Felixa Neureuthera, dok je u slalomu s 475 bodova četvrti s sedam bodova manje od Šveđanina Andrea Myhrera.  

Kostelić će danas iz Kranjske Gore otputovati na dodatne medicinske preglede u Švicarsku, a nakon tih pregleda će odlučiti hoće li na novu operaciju koljena. 

Drugo mjesto je osvojio vodeći skijaš svijeta Austrijanac Marcel Hirscher (+0.19), koji je odustajanjem Neureuthera već nakon prve vožnje osigurao ukupnu pobjedu u disciplini slalom. Hirscher u ukupnom poretku sada ima 149 bodova više od Norvežanina Aksela Lunda Svindala, koji danas nije nastupio. Treći je u Kranjskoj Gori bio Austrijanac Mario Matt (+0.34). 

Drugi hrvatski predstavnik u današnjoj utrci Dalibor Šamšal startao je kao 55, a utrku završio kao 46. s zaostatkom od 7.02 sekunde. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter