Kostelic pobijedio u superveleslalomu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelic priredio je pravu senzaciju osvojivši prvo mjesto u superveleslalomu u Kitzbühelu i s novih 100 bodova dodatno je ucvrstio vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Premda je u Kitzbühel stigao kao vodeci skijaš svijeta, nitko nije ocekivao pobjedu na cuvenom Streifu.

Medutim, Kostelic je deklasirao konkurenciju ostvarivši prvu pobjedu u karijeri u superveleslalomu i to baš u Kitzbuehelu, skijaškom hramu i najprestižnijem mjestu u Svjetskom kupu. Drugo mjesto osvojio je Austrijanac Georg Streitberger s 23 stotinke sekunde zaostatka, dok je treci bio glavni Ivicin suparnik za veliki Globus Norvežanin Aksel Lund Svindal s 28 stotinki sekunde zaostatka.

Švicarac Silvan Zurbriggen je bio šesti, dok Austrijanac Benjamin Raich nije završio utrku.Bila je to peta Ivicina pobjeda ove sezone, tocnije peta u posljednjih 19 dana. Seriju je otvorio trijumfom u Munchenu u paralelnom slalomu, uslijedilo je slavlje u slalomu u Adelbodenu, superkombinacija i slalom u Wengenu i sada Kitzbühel. Kostelica na 71. izdanju Hahnenkamma ocekuju još dva nastupa, spust u subotu i kombinacija u nedjelju.

U petak su nastupila još dva hrvatska skijaša - Natko Zrncic Dim je zauzeo 33. mjesto s 3,26 sekundi zaostatka za Ivicom, dok je Tin Široki izletio sa staze. Ivica je dosad triput nastupio u superveleslalomu u Kitzbühelu. Debitirao je 2008. godine osvojivši 22. mjesto, godinu dana kasnije je bio 20., a lani je osvojio 16. mjesto.

Najbolji rezultat u karijeri u superveleslalomu ostvario je prošle godine kada je zauzeo drugu poziciju u Garmisch-Partenkirchenu. Kostelic je 2010. godine u Kitzbühelu pobijedio u kombinaciji zbog cega je u rujnu prošle godine dobio iznimnu cast, gondolu sa svojim imenom, svojevrsni skijaški "Hall of Fame". Gondola broj 26 od tada nosi ime Ivice Kostelica.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa Ivica Kostelic vodi s 826 bodova, Svindal ima 571 bod, a Zurbriggen 509 bodova. U poretku superveleslaloma vodi Austrijanac Georg Streitberger s 227 bodova, Švicarac Didier Cuche ima 179, a Austrijanac Romed Baumann 163 boda. Kostelic se današnjom pobjedom popeo na šesto mjesto sa 146 bodova.


Podijeli: Facebook Twiter