Kostelic ne odustaje od velikog Globusa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji svjetski skijaš Ivica Kostelic vratio se iz Basela, gdje mu je u ponedjeljak uspješno operirano desno koljeno, u Zagreb, te je odmah po slijetanju u zracnoj luci održao konferenciju za medije na kojoj je najavio svoj povratak utrkama Svjetskog kupa u Kranjskoj gori 10. ožujka, te je dodao da još uvijek nije odustao od borbe za obranu velikog Kristalnog globusa iako ce morati propustiti cak devet utrka.

Kostelicu je odstranjen komadic puknutog medijalnog meniska desnog koljena koji je stvarao bolove i onemogucavao punu ekstenziju koljena, a rehabilitaciju ce pod nadzorom dr. Božidara Egica nastaviti u Daruvarskim toplicama.

"U prvih tjedan dana moram sacuvati mišic i ostati u dobroj fizickoj kondiciji. Najrealnije je za ocekivati da se vratim u Kranjskoj gori. Propuštanje iducih utrka je veliki gubitak, ali u slalomu još uvijek imam solidnu zalihu i ako budem u dobroj formi u Kranjskoj gori, mislim da je sve moguce. Najveci mi je motiv obrana Kristalnog globusa u slalomu, a kroz to se dolazi i do velikog Kristalnog globusa", rekao je Kostelic.



Kostelic je ozlijedio menisk desnog koljena tijekom spustaškog dijela nedjeljne super-kombinacije u Krasnajoj Poljani u kojoj je pobijedio i osvojio mali Kristalni globus u toj disciplini, te povecao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa. Trenutacno je Kostelic vodeci u Svjetskom kupu sa 1043 boda, 70 više od drugog Švicarca Beata Feuza, te 218 od treceg Austrijanca Marcela Hirschera. U redoslijedu slaloma Kostelic je vodeci sa 595 bodova, drugi je Hirscher sa 460, a treci Talijan Cristian Deville sa 370.

Zbog ove ozljede Kostelic ce propustiti utrke veleslaloma i slaloma u Banskom ovoga vikenda, paralelni slalom u Moskvi u utorak, dva superveleslaloma i veleslalom u Crans-Montani sljedeceg vikenda, te dva superveleslaloma i spust u Kvitfjellu pocetkom ožujka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter