Kostelić na operaciju koljena 14. svibnja

Ivica Kostelić
Ivica Kostelić

Naš najbolji skijaš Ivica Kostelić podvrgnut će se operaciji desnog koljena 14. svibnja u Baselu, objavio je Hrvatski skijaški savez u utorak.

"S obzirom na trenutne odlične snježne uvjete na skijalištima i vrlo važne proljetne pripreme, uz konzultaciju s liječnicima odlučeno je da Ivica Kostelić ide na operaciju koljena 14. svibnja, umjesto kako je bilo predviđeno 9. travnja", stoji u obavijesti HSS-a.

Po završetku Svjetskog kupa i nastupa na prvenstvu Hrvatske na Sljemenu Ivica Kostelić je trenirao u Innerkremsu, dok ovaj tjedan slijedi nekoliko dana treninga na Sljemenu. Nakon nekoliko dana odmora, od sredine travnja do 12. svibnja odradit će proljetne pripreme na glečeru Moelltaler u Austriji.

Inače, očekuju se kako će Kostelićev oporavak nakon operacije trajati oko dva mjeseca, te će se moći vratiti pripremama za novu sezonu u srpnju.

Sljedeće sezone glavni Kostelićev cilj bit će dostizanje maksimalne forme u veljači 2014. kada će nastupiti na ZOI u Sočiju koje će mu biti posljednja prilika za osvajanje olimpijskog zlata. Dosada je u karijeri osvojio tri olimpijska srebra, u Torinu 2006. kombinaciji, te u Vancouveru 2010. u slalomu i kombinaciji.

Kostelić je 2011. godine bio ukupni pobjednik Svjetskog kupa, a 2002. i 2011. je osvojio mali kristalni globus u slalomu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter