Kostelić ide na operaciju koljena 9. travnja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić operirat će desno koljeno 9. travnja, odlučeno je jučer nakon pregleda u Bad Ragazu u Švicarskoj kod Hochmeistera na kojem su prisustvovali i službeni liječnici Hrvatskog skijaškog saveza Miroslav Hašpl i Igor Borić.

Liječnici smatraju da smetnju gibljivosti Ivičinog desnog koljena stvaraju osteofiti i fabela te je odlučeno da se oni odstrane u operativnom zahvatu tijekom kojeg će biti donešena odluka da li će se napuknuti menisk šivati ili će se jedan manji dio odstraniti. S obzirom da Ivica Kostelić želi odraditi još jedan dio treninga nakon završetka Svjetskog kupa na umjetnom snijegu, operacija je predviđena za 9. travnja, te će ju ponovno napraviti liječnhici Friederich i Mueller u Baselu koji su i do sada radili većinu Ivičinih operacija na tom koljenu i najbolje ga poznaju.

Liječnički konzilij gleda pozitivno na stanje njegovog desnog koljena kao i na ishod operacije, iako o definitivnom povratku na snijeg ne možemo govoriti do završetka operacije. Prema prvim procjenama rehabilitacija bi mogla trajati dva mjeseca, dok bi povratak na snijeg mogao uslijediti nakon tri mjeseca od operativnog zahvata, odnosno u srpnju ove godine. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter