Kostelic diskvalificiran, Matt najbolji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vodeci skijaš svijeta Ivica Kostelic ostao je bez bodova na slalomu Svjetskog kupa u slovenskoj Kranjskoj Gori nakon što je u drugoj vožnji diskvalificiran zbog nepravilnog prolaska vrata.

Kostelic je nakon prve vožnje koju je postavio njegov otac Ante bio jedanaesti, a no u drugoj je "haklao" vrata u trnutku kada je imao najbolje prolazno vrijeme. To je nakon Banskog vec druga slalomska utrka koju Kostelic nije završio. Da nije zaradio diskvalifikaciju, Kostelic bio bio peti.

Srecom po Zagrepcanina, u prvoj vožnji je na slican nacin diskvalificiran i Francuz Jean Baptiste Grange, koji s Kostelicem vodi borbu za ukupnu pobjedu u slalomu. Kako Didier Cuche i Aksel Lund Svindal nisu nastupili na slalomu, Kostelic je zadržao svoju veliku prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa koja sedam utrka prije kraja sezone iznosi 582 boda više od Švicarca, te 585 bodova od Norvežanina.

Slalom u Kranjskoj Gori osvojio je Austrijanac Mario Matt, koji je bio i pobjednik u Banskom, a na drugom mjestu su s identicnim zaostatkom od 9 stotinki završili Švedanin Axel Baeck i Amerikanac Kasper Nolan. Obojici su to najveci uspjesi u karijeri.

Natko Zrncic Dim je prvu vožnju odradio s 3.47 sekundi zaostatka za vodecim i zauzeo je 40. poziciju. Svjetski kup se nastavlja sljedeci tjedan s dva spusta i superveleslalomom u norveškom Kvitfjelu. (Hina)

Nisam primijetio da sam haklao
"Zadovoljan sam sa oba dvije vožnje,no cudno je da u drugoj vožnji nisam primijetio da sam haklao i zakacio vrata što sam vidio tek kada sam došao u cilj na usporenoj snimci, a zbog toga sam još više ljut. Ovo je bila prilika da se riješi veliki dio borbe za ukupnu pobjedu u slalomu ,ali sada je sve ostalo otvoreno za finale u Lenzerheideu. Šteta za ovaj vikend,no mislim da sam osvojio veliki Globus, jer je vrlo teško ocekivati da jedan od konkurenata pobijedi u šest utrka, a ja ne osvojim niti jedan bod. Put u Kvitjfell ce biti nastavak borbe za drugi mali globus u superveleslalomu, pa se nadam da ce tamo biti bolje, unatoc umoru koji je dosta veliki pri kraju sezone", kazao je Kostelic.


Podijeli: Facebook Twiter