Kostelic bez bodova u Chamonixu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelic nije uspio osvojiti bodove u spustu u Chamonixu, no ipak je zadržao vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa.

Kostelic je na koncu zauzeo tek 48. mjesto sa 2.64 sekunde zaostatak za pobjednikom Austrijancem Klausom Kroellom koji je stazu "La Verte des Houches" prošao za 2:04.22 minute. Drugo mjesto pripalo je Amerikancu Bodeu Milleru sa svega stotinkom zaostatka, treci je bio Švicarac Didier Cuche sa cetiri stotinke sekunde minusa, dok su Austrijanac Romed Baumann i Kanadanin Erik Guay na diobi cetvrtog mjesta zaostali osam stotinki.

Nastupila su još dvojica hrvatskih skijaša - Natko Zrncic Dim je bio 46. sa 2.47 sekundi zaostatka, dok je Tin Široki zauzeo posljednje, 65. mjesto sa skoro deset sekundi zaostatka.

Premda je danas ostao bez bodova Kostelic je zadržao vodstvo u ukupnom poretku sa 905 bodova. Na drugom mjestu je Austrijanac Marcel Hircher sa 825 bodova, a treci je Švicarac Beat Feuz sa 683 boda. Pobjednik spusta Kroell skocio je na deveto mjesto sa 475 bodova. U poretku spusta vodi Cuche sa 437 bodova, Kroelll je drugi sa 397 bodova, dok je treci Feuz sa 318 bodova.

U subotu je u Chamonixu na rasporedu još jedan spust, dok je u nedjelju na programu super kombinacija u kojoj ce nastupiti i Dalibor Šamšal, te Sebastian Brigovic.


Podijeli: Facebook Twiter