Kostelic 3. u slalomu, prvi u Svjetskom kupu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelic završio je danas slalom koji se vozi za Svjetski kup u Kitzbuehelu na trecem mjestu s vremenom 1:39.97 i zaostatkom od 78 stotinki iza najbržeg Talijana Cristiana Devillea (1:39.19).

Drugi je u Kitzbuehelu bio najbrži iz prve vožnje Austrijanac Mario Matt sa vremenom 1:39.91 koji je od Kostelica bio brži samo šest stotinki. Austrijanac Marcel Hirscher koji je do sada bio vodeci u ukupnom poretku Svjetskog kupa danas je diskvalificiran jer je u drugoj vožnji "nagazio" vrata.Natko Zrncic Dim nije se plasirao u drugu vožnju slaloma jer je u prvoj vožnji bio 53, dok Dalibor Šamšal nije ni završio prvu vožnju.

Današnjim trecim mjestom u slalomu Ivica je dobio 60 bodova te je tako preuzeo vodece mjesto u ukupnom poretku skijaša za Svjetski kup sa 755 bodova, dok je Hirscher sa 725 bodova na drugom mjestu. U poretku slalomaša Kostelic je zadržao prvu poziciju sa 545 bodova, dok je Deville drugi sa 370 bodova, a Hirscher treci sa 360 bodova.

Rezultati današnjeg slaloma ce se zbrojiti s rezultatima jucerašnjeg spusta za kombinaciju što ce Kostelicu dodatnih sto bodova cime ce povecati svoju prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa.


Podijeli: Facebook Twiter