Kostelic 16. u Kranjskoj Gori

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelic zauzeo je 16. mjesto u slalomu koji se vozio za Svjetski kup u Kranjskoj Gori s vremenom 1:42.55 i zaostatkom od 1,56 sekunde za najbržim Švedaninom Andreom Myhrerom (1:40.99).

Kostelicu, koji je nakon prve vožnje bio osmi, dvije pogreške oduzele su izglede za bolji plasman i osvajanje više bodova u današnjoj utrci.

Drugi je danas bio Talijan Cristian Deville sa zaostatkom od 49 stotinki za Myhrerom, a treci Francuz Alexis Pintaurault ciji je zaostatak 58 stotinki za pobjednikom.

Dalibor Šamšal koji je takoder nastupio u Kranjskoj Gori nije se uspio plasirati u drugu vožnju. Najveci Kostelicev konkurent za osvajanje malog slalomskog Kristalnog globusa Austrijanac Marcel Hirscher nije uspio završiti prvu vožnju.

Današnjom vožnjom Kostelic je osvojio 15 bodova i u slalomskom poretku skijaša sa 610 bodova ima prednost od 50 bodova ispred Hisrchera i 66 ispred treceplasiranog Myhrera.

U ukupnom poretku skijaša za Svjetski kup, Kostelic se sa 1064 bodova uspio približiti vodecem, Švicarcu Beatu Feuzu (1250) na 186 bodova, te drugoplasiranom Hirscheru (1195) na 131 bod.

U petak ce se u Schladmingu u završnici Svjetskog kupa voziti spust, super-G, veleslalom i slalom.


Podijeli: Facebook Twiter