Kostelić 14. u Soeldenu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić zauzeo je 14. mjesto u prvoj utrci nove sezone - na veleslalomu Svjetskog kupa u austrijskom Soeldenu na kojoj je pobijedio Amerikanac Ted Ligety.

Kostelić je nakon prve vožnje bio 26., a u drugoj je iskoristio povoljnu startnu poziciju, te je sa sedmim najbržim vremenom u toj vožnji napredovao do 14 mjesta i prvih 18 bodova.

Za pobjednikom Ligetyem Kostelić je zaostao 4.38 sekundi, ali su ipak važniji bodovi na stazi na kojoj je najbolji rezultat postigao lani - peto mjesto, a dvaput je bio dvanaesti.

Ligety je uvjerljivo slavio s ogromnih 2.75 sekundi prednosti ispred Talijana Manfreda Moelgga, dok je treći bio branitelj naslova pobjednika Svjetskog kupa Austrijanac Marcel Hirscher (+3.12). Francuz Tomas Fanara je vodio nakon prve vožnje, ali je nakraju zauzeo četvrto mjesto.

Prvu utrku u Svjetskom kupu uopće u Soeldenu vozila je i mlada nada hrvatskog skijanja Filip Zubčić, koji je nakraju zaostao 4.61 sekundi za vodećim i završio na 55 mjestu od 71 skijaša koji su nastupili. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter