Kosovu iznudivacu mjesec dana pritvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Protiv Mire ?urica (41) zvanog Bombaš iz okolice ?akova, osumnjicenom za iznudu 15.000 eura od poreckog dogradonacelnika Ede Kosa (52), istražni sudac pulskog Županijskog suda odredio je pritvor u trajanju od mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Istražni je sudac ujedno donio i rješenje o provodenju istrage protiv ?urica.

?uric je navodno za 15.000 eura Kosu trebao proslijediti informacije o napadima na njega 2006. i 2010. godine, odnosno za slucaj kada mu je u dvorištu zgrade Grada Poreca aktiviran eksploziv pod automobilom te za drugi, takoder neuspio atentat, kada je u dvorištu obiteljske kuce na njega zapucao nepoznati muškarac.

Zanimljivo je da je nakon prvog napada na Kosa, kada mu je raznesen automobil, policija u tunelu Ucka uhitila ?urica i privela ga na ispitivanje, no nakon dva dana on je pušten na slobodu bez prijave.

?uric je uhicen protekle srijede oko 13 sati nakon krace spektakularne potjere po Rijeci. Kriminalisticko istraživanje nad njim su tri dana provodili rijecki djelatnici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala (PNUSKOK). Pred istražnog suca pulskog Županijskog suda doveden je proteklog petka u pratnji rijecke policije, ali kroz službeni, stražnji ulaz u dvorištu zatvora.

Zanimljivo je da je Kos u nekoliko navrata za naš list kazao da ne zna ništa o akciji, odnosno ?uricevu uhicenju, kao ni navodnoj iznudi. Kazneni zakon za kazneno djelo za koje se ?uric sumnjici propisuje kaznu zatvora u rasponu od jedne do deset godina. (S. P.)


Podijeli: Facebook Twiter