Kosovo: Pucali na hrvatske helikoptere

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ministarstvo obrane Republike Hrvatske (MORH) izvijestilo je danas da na hrvatskim helikopterima na koje je pucano sa zemlje na sjeveru Kosova nije bilo nikakvih oštecenja, niti su posade helikoptera primijetile da je na njih bila otvorena vatra.

KFOR-ove službe na zemlji zamijetile su pješacku vatru u zoni leta helikoptera Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i protuzracne obrane, o cemu su izvijestile zapovjednika hrvatskog kontingenta u KFOR-u, no posade helikoptera tijekom obavljanja zadaca nisu uocile otvaranje vatre na njih, niti su helikopteri ošteceni, rekao je za Hinu glasnogovornik ministarstva obrane Goran Grošinic.

Helikopteri, koji djeluju u sastavu misije KFOR-a, obavljaju prijevoz na temelju zapovijedi iz zapovjedništva KFOR-a te ni jednu od zadaca nisu, niti ce obavljati izvan tog okvira, istaknuo je glasnogovornik MORH-a.

Pojedini hrvatski mediji objavili su danas da je na sjeveru Kosova pucano na hrvatske helikoptere koji su prevozili kosovsku policiju prema granicnim prijelazima u Jarinju i Brnjaku, gdje su se u utorak sukobili kosovska policija i lokalni Srbi, pri cemu je jedan kosovski policajac poginuo.


Podijeli: Facebook Twiter