Kosovo: Napad na romsku obitelj izgnanu iz Francuske

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Leonardu Dibrani, romsku djevojčicu izgnanu iz Francuske na Kosovo i njezinu obitelj napale su u nedjelju nepoznate osobe u Kosovskoj Mitrovici, gdje obitelj boravi nakon izgona 9. listopada, doznaje se od policijskog izvora.

"Obitelj Dibrani se s djecom šetala Mitrovicom kada su ih napale nepoznate osobe", rekao je za AFP policijski izvor koji je htio ostati anoniman.

Leonardina majka Xhemaili (41) je "ispljuskana i hospitalizirana a djeca, u šoku, su u policijskoj stanici", dodaje se iz istog izvora.

Otac obitelji Resat Dibrani (47) je u bolnici u Kosovskoj Mitrovici uz svoju suprugu, dodaje se.

"To znači da Dibrani ovdje nisu sigurni", rekao je za AFP policijski izvor koji nije htio otkriti identitet.

Leonardi Dibrani je francuski predsjednik Francois Hollande u subotu ponudio da se sama vrati u Francusku kako bi nastavila školovanje. Odbila je ponudu rekavši da se ne želi vratiti bez obitelji.

Resat Dibrani je rekao da je s obitelji došao u Francusku iz Italije 2008. "bez papira".

Priznao je da je kod traženja azila lagao francuskim vlastima da je cijela obitelj s Kosova, nadajući se da će prije dobiti azil u Francuskoj.

Resat je jedini u obitelji rođen na Kosovu, bivšoj srbijanskoj pokrajini koja je u veljači 2008. proglasila neovisnost od Srbije. Njegovo četvero djece je rođeno u Italiji a najmlađa kći kojoj je 17 mjeseci, rođena je u Francuskoj. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter