Kosovo: Najmanje četiri žrtve eksplozije u TE Obilić

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Najmanje četiri osobe su poginule, a 13 ih je ozlijeđeno u eksploziji plina u termoelektrani u Obiliću kod Prištine, a strahuje se da je moguća još jedna eksplozija pa su poduzete mjere za evakuaciju, izvjestila je u petak Radiotelevizija Srbije, pozivajući se na prištinske medije.

Strahovito snažna eksplozija čula se i u Prištini, a postoji bojazan da bi broj žrtava mogao biti veći i da bi mogla uslijediti još jedna eksplozija pa su svi prilazi TE Obilić blokirani, a na terenu su hitna pomoć i vatrogasci.

Po navodima prištinskog portala Koha ditore, u eksploziji koja se dogodila oko 11 sati u pomoćnom pogonu poginule su četiri osobe, a od 13 ozlijeđenih jedna je u teškom stanju.

Predsjednik uprave Kosovske elektroenergetske korporacije (KEK) Berat Rukiqi potvrdio je da se nesreća dogodila u pogonu elektrolize, a prve informacije ukazuju na eksploziju plina.

Dopisnica TV B92 iz Prištine javlja da su policijski izvori potvrdili da ima žrtava i ozlijeđenih u eksploziji i da se trenutno poduzimaju mjere da bi se spriječila druga eksplozija. 

Prištinski portal "Exspres" javlja da je 11 ozlijeđenih dovezeno u Klinički bolnički centar u Prištini. Od snažne detonacije oštećeni su i mnogi objekti mještana koji žive u okolici termoelektrane.

Kosovski premijer Hashim Thaci apelirao je da se ne stvara panika i omogući intervencija hitnim službama.

"Opasnost još nije prošla, ali je opasna zona izolirana. Svi specijalizirani timovi su spremni. Evakuirani su svi radnici jer opasnost još traje... Svi smo ovdje kako bismo pomogli u spašavanju ljudi", citiraju mediji premijera Thacija, navodeći da su radi eksplozije prekinute sve predizborne aktivnosti uoči prijevremenih izbora koji se na Kosovu održavaju u nedjelju 8. lipnja. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter