Kosor zasluge za projekte u Istri pripisala Vladi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Onima koji danas misle da je sve završeno, da su izbori gotovi, da je vlast pala njima u ruke poput zrele kruške i da samo u foteljama trebaju cekati 4. prosinca, porucujem da ništa nije gotovo dok nije gotovo, dok se ne zatvore birališta, rekla je na vecerašnjem skupu HDZ-a na pulskoj Portarati pred 300-tinjak gradana predsjednica te stranke i nositeljica lista u svim izbornim jedinicama Jadranka Kosor.

Istaknula je da je HDZ prvi "širom otvorio vrata" borbi protiv korupcije, a ta stranka, po njoj, jedina daje otvorenu potporu Uskoku, Državnom odvjetništvu i policiji da provodi tu borbu te je pozvala i druge stranke da im se u tome pridruže. Kazala je da je borba protiv korupcije borba za temeljna ljudska prava.

Rekla je i da HDZ nece smanjivati mirovine, place, rodiljne naknade ni doplatak za djecu, da bi kasnije naglasila da se ta stranka zalaže za daljnju racionalizaciju i štednju na svim razinama.

- Necemo uvoditi nove poreze niti pozivati MMF da drasticno sreže sve ono što znaci standard hrvatskih gradana. U HDZ-u smo dokazali da svoju hrvatsku kucu možemo i znamo urediti sami, istaknula je.

Spomenula je i projekte u Istri za koje je, po njenom mišljenju, zaslužna Vlada na cijem je celu, a to su Brijuni rivijera i Istarski ipsilon, rekavši da je dogovorena i gradnja pulske bolnice.

"Vlada ce dati jamstvo jer nam je važno da Pula ima bolnicu kakvu zaslužuje. To je ujedno potpora gospodarstvu, ali i istarskom turizmu", kazala je Kosor.

Podsjetila je da je u svom mandatu prvi posjet bio pulskom brodogradilištu Uljanik, kada je istaknula da ce se u pregovorima s EU-om boriti za opstanak hrvatskih brodogradilišta. "Uljanik smo uspjeli staviti na posebno mjesto i on nastavlja raditi", rekla je.

Nije zaboravila pripisati si zasluge za završetak pregovora s EU-om, najavivši da ce upravo zahvaljujuci tome Pula 1. srpnja 2013. "postati znacajan povijesni grad Europske unije".

Davor Božinovic, prvi na HDZ-ovoj listi u 8. izbornoj jedinici, rekao je da je HDZ pod vodstvom Kosor napravio najvece stvari, donio financijsku stabilnost zemlje i okoncao pregovore s EU-om. Istaknuo je i da nijedna Vlada nije uložila više novca u Istru od sadašnje.

- Vlada je dala poticaje za pršute i maslinovo ulje, za sve ono po cemu se Istru danas prepoznaje i izvan hrvatskih granica, rekao je Božinovic.

Predsjednik istarskog HDZ-a Marino Roce otišao je korak dalje i rekao da su one stranke iz Istre koje su potpisale za Kukuriku koaliciju izdale Istru, pristavši na podjelu Hrvatske u pet regija, gdje za Istru nema mjesta. (B. ŽIŽOVIC; snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter