Kosor: Vladu cu voditi ženskom rukom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kad je Ivo Sanader odlucio podnijeti ostavku na sve državne i stranacke dužnosti odredio je Jadranku Kosor za nasljednicu. Njegova dugogodišnja zamjenica istice da nije bez razmišljanja prihvatila svoju novu ulogu.

- Dvoumila sam se. Nije to bila nimalo lagana odluka. No, prelomila sam i sada apsolutno stojim iza svoje odluke. Nisam ništa potpisala drhtavom rukom. Savršeno sam mirna, potpuno sam svjesna cega se prihvacam. Nije me strah, nisam neodlucna, cvrsto sam na zemlji. Uvjerena sam da cemo imati dobru Vladu i da cu osobno imati dobre i lojalne suradnike u vrhu stranke i u Banskim dvorima.

- Na Saboru HDZ-a javno se glasalo za novo vodstvo a ruke se nisu ni brojile. Kakav je to dojam na vas ostavilo?

- Tako smo se dogovorili, bila je to izvanredna situacija. Kad smo pripremali Sabor nitko nije znao za ovu odluku predsjednika.

- Koja je temeljna razlika izmedu Sanadera i Vas?

- Ivo Sanader je Ivo Sanader, a ja sam Jadranka Kosor. Rekla sam da cu ženskom rukom voditi Vladu jer ja ne mogu biti Ivo Sanader, ne može se od mene ocekivati isti stil vodenja stranke i Vlade.

- Spremate li možda neku novu inicijativu za probijanje slovenske blokade?

- Da, razmišljam o nekoliko inicijativa, ali prerano je o njima govoriti jer trenutacno sam samo mandatarka.

- Što možete poruciti oporbi i dobrom dijelu medija koji su ovih dana tvrdili da Vi niste dovoljno sposobni za vodenje hrvatske Vlade, pogotovo ne u sadašnjoj situaciji?

- Pricekajte, vidjet cete. (D. CIGLENECKI)

Cijeli razgovor s Jadrankom Kosor procitajte u tiskanom izdanju od 6. srpnja

 


Podijeli: Facebook Twiter