Kosor u Puli: Zapostavila sam stranku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zadovoljna dosadašnjim tijekom izbora u HDZ-u je aktualna predsjednica te stranke Jadranka Kosor. To je u srijedu izjavila novinarima u Puli, kamo je došla predstaviti svoj program u utrci za celno mjesto u stranci.

- Ovo je, za razliku od kampanje, razgovor s kolegicama i kolegama u HDZ-u. Zadovoljna sam tim razgovorima, koji su vrlo otvoreni. U posljednje dvije godine nisam se uspjela baviti toliko strankom koliko državom i Vladom, kazala je.

Novinare je zanimalo kako vidi dosadašnji tijek utrke za predsjednika/predsjednicu stranke.

- Neki moji kolege misle da se podmetanjima i omalovažavanjem može nešto napraviti. Moramo se u svemu što radimo truditi da se poštujemo. Tako cuvamo stranku. Treba voditi racuna da se ne poruši i posljednji most. Onaj tko ga sruši, teško ce moci suradivati s drugima, rekla je Kosor.

Naglasila je i da su neki koji sada žele voditi stranku najprije htjeli da se povuce nakon parlamentarnih izbora te da se ne kandidira za predsjednicu HDZ-a.

- Mislili su da cu se slomiti, ali ustrajna sam. Da nisam, ne bih završila pregovore s EU-om, zatim ostvarila kakav-takav gospodarski rast te da ne bih tako široko otvorila borbu protiv korupcije i kriminala. To mislim da su postignuca s kojima dolazim pred kolegice i kolege u Pulu, rekla je.

Na pitanje kako komentira otvorenu podršku Božidara Kalmete kandidaturi Tomislava Karamarka, Kosor je odgovorila: "Ne vidim u tome ništa loše, osim što smatram da bi bilo bolje i hrabrije da je to rekao prije nego što je išao u utrku za predsjednika županijskog odbora. Možda bi ishodi bili onda i nešto drugaciji".


Podijeli: Facebook Twiter