Kosor u NO Fine postavila svoju suradnicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Unatoc neprestanom inzistiranju da ce u nadzorne odbore državnih poduzeca ubuduce, na osnovu rezultata javnih natjecaja, biti imenovani strucni ljudi, premijerka Jadranka Kosor odlucila je u Nadzorni odbor Fine smjestiti svoju glasnogovornicu Martinu Banic, inace diplomiranu novinarku.

Ona je trenutno u Vladi zamjenica predstojnika Ureda za odnose s javnošcu, a u Banske dvore došla je zajedno s Kosor, kojoj je bila glasnogovornica u Ministarstvu branitelja. Vlada je, otkriva to najnoviji broj Narodnih novina, Banic imenovala na zatvorenoj sjednici prije 10 dana, ali to nije objavljeno u Vladinom priopcenju zajedno s ostalim odlukama s te sjednice.

U NO-u Fine Banic je zamijenila Davora Štira, a predstojnik Ureda za odnose s javnošcu Zlatko Mehun na pitanje kakve su njezine strucne kvalifikacije za nadzor financijske agencije, objašnjava da je Banic imenovana da bi premijerka u tom tijelu imala nekoga iz svog Ureda, s obzirom da Štir odlazi na novu dužnost.

- Nismo odustali od imenovanja clanova nadzornih odbora po strucnim kriterijima, ni od njihovog izbora na javnom natjecaju. Ta se ideja razraduje i priprema, ali buduci da je došlo do opoziva Davora Štira imenovan je netko iz Ureda predsjednice Vlade, pojašnjava Mehun.

S obzirom na to da nije državna dužnosnica, vec službenica, Banic ce imati pravo na mjesecnu naknadu koju je Vlada krajem prošle godine ogranicila na dvije tisuce kuna. Ona sama o svom imenovanju nije htjela previše govoriti, jedino je potvrdila da ju je Vlada imenovala u NO Fine, "i to je sve".

Uskoro ce, kako neslužbeno doznajemo, Banic i politicki napredovati. Naime, na konvenciji Mladeži HDZ-a koja ce se iduceg mjeseca održati u Velikoj Gorici bit ce smijenjen aktualni predsjednik Mislav Banek, a kao naizglednija kandidatkinja za njegovo mjesto kotira Banic, koja je trenutno dopredsjednica Mladeži. Po automatizmu Banic ce uci u Predsjedništvo HDZ-a.


Podijeli: Facebook Twiter