Kosor: Tko god je ukrao, mora u zatvor

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor izjavila je u nedjelju, komentirajuci medijski napis o navodnom financiranju njezinih izbornih kampanja iz crnih fondova HDZ-a, da svatko tko je lopov i svatko tko je ukrao mora završiti u zatvoru.

"Sasvim je sigurno da oni koji su, ako je toga bilo, uzimali novac, moraju odgovarati, moraju stati pred lice pravde, bez obzira na cijenu koju mi moramo podnijeti u ovom trenutku", rekla je premijerka, dodajuci da nije lako odgovarati na takva pitanja.

Kako je naglasila, dok je na celu Vlade i HDZ-a, "borba protiv korupcije apsolutno ce ici uzlaznim tijekom".

"Borba ce biti apsolutno bezrezervna, a ovo što se sada dogada na neki je nacin odgovor nekih meni, ali to me nece ustrašiti", izjavila je premijerka u Muzeju Mimara na obilježavanju 10. obljetnice teroristickih napada na SAD.

Premijerka je izrazila svoju punu potporu radu Državnog odvjetništva, USKOK-a i policije.

Osvrcuci se na spomenuti medijski napis napomenula je i da po tome kako je pisan ispada da je HDZ imao samo dvije kampanje - jednu predsjednicku 2005., a druga je bila samo jedna, 2007. godine.

"Znaci da smo pobijedili samo u prvoj izbornoj jedinici i tu osvojili 66 mandata jer se ni o jednoj drugoj izbornoj jedinici ništa ne piše", dodala je.


Podijeli: Facebook Twiter