Kosor: Središte programa je gospodarstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

HDZ želi konkurentnu, socijalno odgovornu, pravednu, europsku i ravnomjerno razvijenu Hrvatsku, porucila je predsjednica stranke Jadranka Kosor na predstavljanju izbornog programa stranke pod sloganom "Cuvajmo Hrvatsku".

Središte izbornog programa HDZ-a je gospodarstvo i jacanje gospodarstva, istaknula je Kosor.Obracajuci se okupljenima u Preporodnoj dvorani palace Narodnog doma u Opatickoj ulici, Kosor je kazala da vjeruje da je to pobjednicki program "koji ce odvesti HDZ u novu izbornu pobjedu i dobivanje šanse raditi za dobrobit Hrvatske i svih njenih gradanki i gradana".

"Središte, srce i mozak programa je gospodarstvo i jacanje gospodarstva u Hrvatskoj", rekla je, naglasivši da nece uvoditi nove poreze, pa niti porez na imovinu, te najavila da ce i dalje smanjivati neporezne namete, kao i povecati neoporezivi dio dohotka.

"Program koji predstavljamo program je koji se temelji na onome što smo do sada dobro napravili u protekle dvije godine od kada sam na celu Vlade, vezano uz fiskalnu odgovornost i jacanje odgovornosti na svima razinama, štednje novca poreznih obveznika i financijskoj i svakoj drugoj disciplini. Smatram da je program realan i iskren prema gradanima", kazala je.

Poseban naglasak stavila je na mlade za što je pozdravljena pljeskom okupljenih. "Ovo je program za vas i za buducnost Hrvatske", kazala je obracajuci im se.Predstavljanju izbornog programa, uz brojne goste, nazoce clanovi Predsjedništva HDZ-a, ministri u Vladi i saborski zastupnici.

Najavila je da ce i dalje biti osigurana dostupnost vjerskog odgoja u školama napomenuvši kako "što se tice HDZ-a nece biti revizije sporazuma sa Svetom Stolicom". (Hina)

Kosor nece "jugosferu"
- Necemo nove poreze, smanjivanje mirovina iz doprinosa, birokratske prepreke, korupciju, nelikvidnost, necemo "jugosferu" i ponavljanje grešaka iz prošlosti, zbog cega smo i ušli u NATO i EU, porucila je Kosor.

PDV po naplacenoj realizaciji
Kosor je najavila i da ce se prag za obvezan ulazak u sustav PDV-a udvostruciti, sa sadašnjih 85.000 na 170.000 kuna, a za male poduzetnike s ukupnim prometom nižim od 2,5 milijuna kuna uvest ce se placanje PDV-a po naplacenoj realizaciji, što je dobilo potporu predstavnika malih poduzetnika u dvorani.

Milanovic: Nakon osam godina propustili su šansu
Šef SDP-a Zoran Milanovic kratko je prokomentirao HDZ-ov program rijecima kako ga tek namjerava procitati jer ga zanima."Vjerujem da u njemu ima i dobrih stvari, ali bojim se da je osam godina koje je HDZ imao na raspolaganju da napravi dobre stvari prošlo. Vodstvo HDZ-a je pokazalo tko su i što su, koliko su u stanju voditi zemlju i svoju šansu su propustili. Dakle, u njihovom programu sigurno ima prihvatljivih stvari, ali kasno je za to", zakljucio je Milanovic (N. Bo./NL, H)


Podijeli: Facebook Twiter