Kosor protiv prosvjeda i ukidanja haraca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prosvjedima se ništa ne može postici, porucila je premijerka Jadranka Kosor za posjeta Karlovcu u ponedjeljak, komentirajuci najavu skorih prosvjednih skupova u organizaciji Hrvatske udruge sindikata. Svatko ima ustavno pravo prosvjedovati, rekla je predsjednica Vlade, no "ulica i neredi nikako nisu ono što u ovom casu treba Hrvatskoj".

"Gospodin Matijaševic ima pravo ciniti ono što misli da je za njega dobro, ali sigurno je da cemo na kraju opet završiti za stolom. Sindikatima i poslodavcima sam vec poslala prijedlog sporazuma za socijalno partnerstvo u vremenu krize, u kojem je navedeno ono što Vlada misli napraviti da što brže izademo iz ove situacije. Ocekujem da ce oni uskoro odgovoriti i dati svoje prijedloge", dodala je Kosor, odbivši reci nešto konkretnije, osim da ce te mjere biti "razne i mnoge", ali ih prvo treba razraditi u HDZ-u pa s koalicijskim i socijalnim partnerima.

Premijerka tvrdi da podržava Matijaševicev prijedlog za žešcom borbom protiv korupcije, dok su joj zahtjevi za ukidanjem kriznog poreza - neprihvatljivi. Ne vjeruje da ce zakon o porezu pasti na Ustavnom sudu, a najgore što bi se zemlji u ovom casu moglo desiti jesu izvanredni izbori. "Mi se tih izbora ne bojimo, no ako bi oni sada bili raspisani, Vlada bi postala tehnicka i ne bismo mogli donijeti proracun za iducu godinu ni povuci druge potrebne mjere. A da ne donesemo proracun, upali bismo u još težu krizu, iz koje ne znam kako bismo se izvukli", zakljucila je Kosor.


Podijeli: Facebook Twiter