Kosor prijeti tužbom HTV-u

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijerka Jadranka Kosor, kako nam je neslužbeno potvrdeno iz više izvora na HTV-u, prijetila je u nedjelju tužbom javnoj televiziji zbog podataka i tvrdnji o nacinu na koji je stekla svoj stan, iznesenih u emisiji Nedjeljom u 2 Aleksandra Stankovica.

Premijerku je navodno potpuno izbacio iz takta igrokaz koji su u emisiji izveli urednik i voditelj HTV-a Stankovic i gost emisije Drago Pilsel u kojem je Pilsel "odglumio" Jadranku Kosor i odgovarao na Stankoviceva pitanja o njezinom stanu, koja Stankovic, kako je objasnio, ne može postaviti pravoj premijerki jer vec godinama odbija njegove pozive za gostovanje.

Novinar, aktivist za ljudska prava i donedavni bliski suradnik predsjednika Ive Josipovica Drago Pilsel porucio je u emisiji da bi se Kosor trebala pobrinuti da se država na neki nacin revanšira Momiru Dropcu, covjeku koji je devedesetih pod sumnjivim okolnostima zajedno s bratom izbacen iz stana u kojem ona danas živi.

- Kao premijerka konzultirat cu se ponovno s Mladenom Bajicem, sa Zoranom Pusicem i Cickom i drugima koji se bave tom problematikom i ucinit cu sve što je u mojoj moci kako bi se država revanširala Momi Dropcu - kazao je Pilsel u ulozi Kosorice ono što smatra da je premijerka davno trebala uciniti.

Pilsel je u emisiji naglasio i da je prema braci Drobac - Momiru i Branislavu (koji je pocinio samoubojstvo 1999. godine) - pocinjeno državno nasilje ravno onome prema Milanu Levaru ili clanovima obitelji Zec.

Na Prisavlju nam je iz više izvora neslužbeno potvrdeno da je premijerka Kosor zvala v.d. urednika informativnog programa Renata Kunica još dok je trajala Stankoviceva emisija, zahtijevala da se u središnjem Dnevniku objavi demanti te prijetila tužbom.

S HTV-a su navodno premijerki porucili da demanti, u skladu sa zakonom, može dobiti tek iduce nedjelje, u Stankovicevoj emisiji.

Na pitanje je li bilo reakcija iz Vlade na njegovu emisiju, urednik Aleksandar Stankovic uputio nas je na glasnogovornika HRT-a, a glasnogovornik Danko Družijanic potvrdio nam je da ce reagiranje na izreceno u emisiji biti objavljeno iduce nedjelje.


Podijeli: Facebook Twiter