Kosor: Prihvacam politicku realnost

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Prihvacam što ce za moju smjenu glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci ukljucila u HDZ, to je politicka realnost", porucila je danas Jadranka Kosor prije nego što ju je Hrvatski sabor, na zahtjev Kluba HDZ-a, razriješio dužnosti potpredsjednice Sabora.

"Danas ce za moju smjenu glasovati i oni koje sam prije nekoliko mjeseci ukljucila u HDZ, koje sam predlagala za ministre u ovom Saboru, oni za koje sam se snažno zauzimala da budu na listama HDZ-a i udu u Sabor kao zastupnici. To prihvacam, to je politicka realnost, to je tako. U ovom trenutku okrecem novu stranicu u svom politickom životu", porucila je Kosor.

Naglasila je da ce kao saborska zastupnica HDZ-a, što smatra kao veliku cast i odgovornost, nastaviti predano služiti svojoj stranci i državi, te zastupati iste one vrijednosti koje je zastupala kao predsjednica HDZ-a i vlade.

Svim zastupnicima sedmog saziva Sabora zahvalila je što su je 23. prosinca prošle godine izabrali za potpredsjednicu Sabora, te je zahvalila na suradnji i predsjedniku Sabora Borisu Špremu. Odbacila je medijske navode da se sa Špremom dogovarala o njezinom angažmanu u diplomaciji.



Što se njegova razrješenja tice, Vladimir Šeks je kazao da se na neopozivu ostavku na dužnost potpredsjednika Sabora odlucio kada je izgubio politicko povjerenje vrhovnih tijela svoje stranke.

"To sam prihvatio jer držim da u demokraciji, u demokratskoj stranci i demokratskom životu treba prihvatiti i one odluke koje donosi vecina u odgovornim stranackim tijelima makar vam se te odluke cine neprikladnima, pogrešnima, štetnima i duboko nepravednima", porucio je Šeks. Takve odluke, rekao je, odlucio je stoicki prihvatiti i podnijeti posljedice.

Zahvalio je kolegama iz Kluba HDZ-a koji su mu 23. prosinca 2011. iskazali povjerenje za potpredsjednika Sabora, "istim onima koji mi sada to povjerenje uskracuju i respektiram njihove razloge".

Šprem je Šeksu zahvalio na doprinosu koji je dao u radu Sabora, rekavši kako je s njim tijekom proteklih šest mjeseci jako dobro suradivao. (Hina)

 


Podijeli: Facebook Twiter