Kosor pozvala na stabiliziranje HDZ-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor na proslavi 21. godišnjice splitske organizacije HDZ-a pozvala je na stabiliziranje stanja u stranci koja je, kako je rekla, u posljednjih godinu dana prošla kroz teške probleme i osjetila "puno gorkog okusa".

Naglasila je da u "novoj knjizi" HDZ-a svatko od 220.000 clanova stranke mora dokazati cast, poštenje, odanost i domoljublje. Ponovila je da ce HDZ provoditi Tudmanovu politiku - sve za Hrvatsku, a Hrvatsku ni za što.

Rekla je i da predizborna kampanja još nije pocela te dodala da nema razloga za prijevremene izbore. Veli da ulazimo u 2011. godinu - izbornu godinu u kojoj ce se nastaviti borba protiv korupcije, Hrvatsku ce posjetiti Papa, a takoder ce završiti pregovori s Europskom unijom.

Kosor je pozvala oporbu, posebice SDP, da se pridruži HDZ-u u beskompromisnoj borbi protiv korupcije te je istaknula da ce borba protiv korupcije biti na svim razinama i da u njoj nitko nece biti nedodirljiv.

Naglasila je da ce aktualna HDZ-ova Vlada i u 2011. nastaviti politiku štednje te da su lani smanjili troškove za 3,3 milijarde kuna.

"Ocekujem pozitivno mišljenje EK-a o planu restrukturiranja brodogradilišta", rekla je. Na upit je li nakon nedavne rekonstrukcije Vlade pozicija ministra Božidara Kalmete stabilna s obzirom da ga se spominje u brojnim aferama te u troškovniku izgradnje autoceste od Dugopolja do Šestanovca, Kosor je rekla da Vlada i HDZ podupiru sve državne institucije u obavljanju svojih poslova, osobito "u slucaju HAC-a i HEP-a".

Na upit je li Predsjedništvo HDZ raspravljalo o kupnji skupocjenog BMW-a Ivi Sanaderu, premijerka Kosor je kratko odgovorila: "Ne." Prema navodima nekih medija, Državna revizija posjeduje "pismenu odluku predsjedništva HDZ-a" o kupnji novog BMW-a koji je Sanaderu stigao 2008. godine.


Podijeli: Facebook Twiter