Kosor: Plan B za privatizaciju brodogradnje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijerka Jadranka Kosor porucila je da Vlada mora napraviti i plan B i plan C za brodogradnju ukoliko drugi krug privatizacije u domacim škverovima ne uspije.

- Morat cemo napraviti i plan B ili plan C ako nešto od onoga što cinimo sada u nekom brodogradilištu ne uspije. Potreban nam je i plan za dan poslije, ako plan koji smo zacrtali ne uspije. Nitko nece dici ruke od brodogradnje dok ne napravimo baš sve što se moglo, dok ne napravimo najviše što se moglo, kazala je Kosor jucer poslijepodne za Hrvatski radio. Porucila je i to da se mora jasno reci kako državni proracun ne može stalno preuzimati nove milijarde kuna obveza brodogradilišta, a da se ništa ne mijenja.

Pojasnila je da je jedna od prvih zadaca novog ministra gospodarstva ?ure Popijaca pronalaženje odgovora na pitanje što ce Hrvatska uciniti sa svojom brodogradnjom. Vlada stalno kontaktira s Europskom komisijom, a Kosor je najavila da ce Popijac i novi potpredsjednik Vlade za gospodarstvo Ivan Šuker krenuti u novi krug razgovora o kriterijima za drugi pokušaj privatizacije. Vlada ima prijedloge novih kriterija, ali Kosor nije željela otkriti o cemu je rijec dok ti prijedlozi ne budu konacni i dok ih Vlada ne razmotri s upravama brodogradilišta. Tvrdi i da je brodogradnja jedan od problema o kojemu ona sama najviše razmišlja.

- Ucinit cemo sve što možemo i znamo za brodogradnju. Gotovo svakog trenutka mislim na brodogradnju. S brodogradnjom se budim i liježem i postala sam u tom smislu prava škveranka, otkrila je Kosor.


Podijeli: Facebook Twiter