Kosor otvorila cestu od 66 milijuna kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijerka Jadranka Kosor u nedelju je svecano pustila u promet cvor Donja Zdencina na autocesti izmedu Karlovca i Zagreba, koji ce oko 30 tisuca stanovnika tog podrucja i njihovu veliku poduzetnicku zonu, naglasila je, izravno spojiti s mrežom od 1.222 kilometra autocesta, koliko ih Hrvatska trenutno ima.

Prometni cvor Donja Zdencina stajao je ukupno 66 milijuna kuna, a njegova gradnja priprema se još od 1997.

Predsjednica Vlade, medutim, nije htjela komentirati mogucu rekonstrukciju Vlade, o kojoj se šuška vec nekoliko dana, niti odgovoriti na pitanje koji ministar nije zadovoljio kriterije.

Pracena ministrima Božidarom Kalmetom, Draženom Bošnjakovicem i ?urom Popijacem, premijerka je ignorirala okupljene novinare, šutke prošla pokraj njih i zaustavila se nekoliko minuta pred skupinom gradana koji su joj odobravali na rašcišcavanju afera u državi i podupirali strogost.

Ozracje strogosti osjetilo se i u istupima predsjednika Uprave Autoceste Rijeka-Zagreb Mire Škrgatica i ministra prometa Kalmete, koji su svoje pozdravne govore pocinjali i završavali obracanjem nazocnoj premijerki te pohvalama njezinu doprinosu.

- Vlada ce i iduce godine nastaviti gradnju cestovne infrastrukture u koju ce uložiti oko cetiri milijarde kuna, od cega ce 1,8 milijardi uložiti Hrvatske autoceste, najavila je premijerka te napomenula da bi to trebalo pomoci oporavku gospodarstva te postizanju stope rasta koja ce biti "i veca od planirane".


Podijeli: Facebook Twiter