Kosor osvojila Osijek, ali gubi Dubrovnik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U HDZ-u su pocele izborne skupštine za gradske odbore ciji rezultati vec mogu biti odredeni indikator trenutacnog raspoloženja u stranci. Osijek je prvi veci hrvatski grad u kojem su održani izbori za gradski odbor, a u petak kasno navecer pobijedio je kandidat Jadranke Kosor, potpredsjednik HDZ-ovog zastupnickog Kluba Josip Salapic. Nakon što se danima morala braniti pred navalom optužbi protukandidata i drugih clanova stranke, na kraju tjedna Jadranka Kosor docekala je i jednu uistinu dobru vijest.

"Vjerujem da je moja pobjeda sjajna vijest i za našu predsjednicu Jadranku Kosor koja mi je odmah cestitala. Da sam izgubio veliko je pitanje kako bi prošli izbori za županijski odbor HDZ-a Osjecko-baranjske županije, a moj poraz bi imao posljedice i na naš izborni sabor 20. svibnja. Stoga je moja pobjeda prva i to pozitivna naznaka izbornih šansi Kosor. Ovi izbori bili su znacajan test i zato cu biti optimistican i iz Osijeka vec sada cestitam predsjednici HDZ-a", rekao nam je jucer Salapic ponosan na svoj uspjeh u konkurenciji sva dva protukandidata, Željkom Vranješom i Željkom Kovacevicem.
I u drugim dijelovima Hrvatske izbori u HDZ-u postaju sve zanimljiviji.

Ivan Šuker u subotu je u Velikoj Gorici tijesno, 97 prema 88 glasova, pobijedio gradonacelnika Dražena Barišica i ostao predsjednik gradskog odbora. Zasad Šuker nije javno davao potporu nijednom predsjednickom kandidatu, ali znakovito je da je njega podržao bivši ministar pravosuda Dražen Bošnjakovic koji je protivnik Jadranke Kosor. Iz Dubrovnika, pak, stižu informacije da je Dubravka Šuica u temeljnim ograncima uspjela osvojiti cak 61 od 78 izaslanika koji su se birali za skupštinu gradskog odbora. A Dubravka Šuica je izrazito protiv Jadranke Kosor koja ju je na nedavnim parlamentarnim izborima stavila vrlo nisko na listu, pa nije ušla u Sabor. (D. CIGLENECKI/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter