Kosor osudila nasilje; Josipovic: Sramota!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor u nedjelju je, komentirajuci nasilje na splitskom gay prideu, osudila svako nasilnicko ponašanje. Rekla je da se nakon prvih informacija o nasilju u Splitu dva puta cula s ministrom unutarnjih poslova Tomislavom Karamarkom i da smatra da je policija dobro odradila svoj posao.

"Buduci da imam informacije da je 137 osoba uhiceno, vjerujem da je policija radila u skladu s propisima, ali još ce se na tome raditi", izjavila je predsjednica Vlade.

Upitana što bi porucila Splicanima koji se srame fašistickih ispada svojih sugradana, Kosor je ponovila da osuduje svako nasilje bilo koga prema bilo kome.

Dodala je kako je napad i na novinare pravi pokazatelj do cega nasilje i mržnja mogu dovesti. "To je nešto što se ne može tolerirati u Hrvatskoj", porucila je premijerka.

Predsjednik Republike Ivo Josipovic ocijenio je nasilje na gay prideu u Splitu sramotnim i žalosnim.

"Pokazalo se da imamo i neuropskih dijelova našega društva", rekao je i dodao da je siguran da to nije pravo lice Hrvatske.

Na pitanje novinara o odgovornosti policije i ministra unutarnjih poslova Tomislava Karamarka, Josipovic je rekao da je još rano za takve ocjene te da treba vidjeti što se tocno dogodilo.

Novinare je zanimalo i podržava li homoseksualne brakove, na što je Josipovic odgovorio da prema njegovom mišljenju uredena zajednica dvoje ljudi nije nikome na zlo.


Podijeli: Facebook Twiter