Kosor: O školi Veli Vrh sljedeceg tjedna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U aktualnom prijepodnevu kojim je pocela 17. sjednica Hrvatskog sabora sudjelovali su zastupnici iz Istre dr. Furio Radin i Boris Miletic. IDS-ov zastupnik Miletic u svom pitanju predsjednici Vlade Jadranki Kosor podsjetio je na loše prometne uvjete u Puli i na njenoj obilaznici te je pitao što je s obecanom pomoci za izgradnju OŠ Veli Vrh.

"Postavit cu pitanje kakvo mi postavljaju roditelji koji me svakodnevno zovu i pitaju što je sa školom Veli Vrh, koja je izgorjela u tragicnom požaru", rekao je Miletic.

"S ove govornice vec je dvaput obecana pomoc za školu Veli Vrh. Jednom je to bilo 15. prosinca 2008., a drugi put 2. prosinca 2009. Tada je ministar financija rekao da ce pomoc doci. Što da radimo? Molim vas, premijerko, da li gradani grada Pule mogu racunati na državno sufinanciranje? Ako da, kada? Ili smatrate da oni naprosto ne placaju dovoljno poreza u državnu blagajnu i da to ne zaslužuju", pitao je Miletic.

Kosor je najavila da ce se o školi Veli Vrh razgovarati sljedeceg tjedna u Puli, koju ce posjetiti izaslanstvo Ministarstva obrazovanja, dok ce o zaobilaznici biti rijeci za njezina skorog posjeta Istarskoj županiji.

"Sve ono što je Vlada u bilo kojem mandatu naznacila kao mogucu pomoc ili potporu treba ispuniti. Što se ove Vlade tice, mi nemamo diskriminatorski odnos ni prema kome, želimo uistinu doprinijeti tome da svaki kraj Hrvatske, da svaki grad u Hrvatskoj uistinu napreduje.

I slažem se u potpunosti s vama, kada se dogodi ovakva nesreca kao što se dogodilo da škola izgori, onda moraju svi naci snage i pomoci. Nezgoda je u tome što živimo u teškim vremenima, pa smo onda morali, kao što znate, i smanjivati proracun i dodatno rezati investicije i štedjeti na svim stranama", rekla je Kosor.


Podijeli: Facebook Twiter