Kosor: Ne ulazim u Klub nezavisnih zastupnika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Jadranka Kosor, saborska zastupnica HDZ-a kojoj prijeti isključenje iz te stranke, opovrgnula je današnje najave nezavisnog zastupnika Ivana Grubišića da ulazi u njegov Klub nezavisnih zastupnika, pojasnivši da je od tajnika Sabora zatražila samo stol i stolicu da se negdje može pripremati za sjednice.

- U Klub nezavisnih zastupnika gospodina Ivana Grubišića neću ući kada završi proces protiv mene u HDZ-u, jer on još nije završio, s tajnikom Sabora sam razgovarala samo o tome da za prvo vrijeme dobijem stol i stolac za kojim bi se mogla pripremati za raspravu, pojasnila je Kosor novinarima.

Grubišiću, koji je danas izjavio kako ga je tajnik Sabora zamolio da  ju primi u svoj klub jer više nije u Klubu HDZ-a,  javno je zahvalila na, kako je rekla,  iskazanoj mogućnosti da joj otvori vrata te postane članica njegovog kluba.

Dodala je međutim da kada završi proces koji se protiv nje vodi u HDZ-u, neće ulaziti u neki drugi Klub.

- Proces mog izbacivanja iz HDZ-a još nije završio. Iako je moja presuda i prije nego sam je vidjela, prošli tjedan već objavljena u Slobodnoj Dalmaciji, ja sam ju dobila tek jučer te sam odlučila iskorostiti statutarnu mogućnost i žaliti se na presudu,  poručila je Kosor.

Žalit će se, kazala je novinarima u Saboru, tijelu koje je odobrilo pokretanje postupka, a to je Predsjedništvo HDZ-a.

Upitana o novom rasporedu sjedenja u Sabornici Kosor je novinarima rekla da je danas doznala da na njezinom mjestu u sabornici sjedi jedan od njezinih sudaca, a ona sjedi "negdje tamo na vrhu". - Ja sam naravno zadovoljna, ustvrdila je.

Napomenula je također i kako su netočni medijski napisi o tome da  će izbacivanjem iz HDZ-a izgubiti auto i vozača.

"HDZ meni nikada nije davao ni auto ni vozača", poručila je. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter