Kosor: Milanovic me mrzi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijerka Jadranka Kosor u srijedu je predsjednika SDP-a Zorana Milanovica verbalno napala kao nikad dosad. Povod su bile njegove ranije izrecene tvrdnje da je praksa Europske unije da pristupne ugovore u ime novih clanica redovito potpisuje više osoba, a ne samo jedna i da šef države odreduje tko ce to biti.

- Praksa je u EU-u da suvereni, predsjednici te kraljevi i kraljice pravo na potpisivanje ugovora prenose na predsjednike država, dakle sebe, premijere, ministre vanjskih poslova, glavne pregovarace... U svakom slucaju, na više osoba. Tako je bilo prilikom proširenja Unije 1995., 2004. i 2007., izjavio je Milanovic.

Kad su novinari suocili Kosor s izjavom glavnog politickog rivala, popustile su joj sve kocnice.

- Ne bih trošila svoje vrijeme i snagu na komentiranje onoga što šef oporbe neprekidno s cinizmom, podsmjehom, mržnjom i podvalama govori o stvarima koje ne razumije. To je njegov jedini program. Osoba s tako velikim ambicijama morala bi imati nešto više znanja i poštovanja prema drugim ljudima i njihovu poslu, koji smo završili svi zajedno bez njegove potpore i sudjelovanja, naizust je izgovorila premijerka.

- On bi morao poštivati ono što se dobro napravi za ovu zemlju, ali on tu sposobnost nema. Njegov jedini program jesu beskrajna arogantnost i prezir prema svima onima koji nisu on. Milanovic je nervozan zato što su pregovori s EU-om završili do kraja lipnja, pa na sve nacine pokušava prikriti taj veliki, povijesni uspjeh Hrvatske, naglasila je predsjednica Vlade.

I dok se žestila na Milanovica, Jadranka Kosor nastupila je pomirljivo prema predsjedniku Ivi Josipovicu koji je u utorak za Novi list rekao kako zna da on treba odrediti potpisnike pristupnog ugovora s EU-om.

- Na tragu nekih predsjednikovih izjava, predlažem mu da o tome razgovaramo, zakljucila je predsjednica Vlade.(D. CIGLENECKI, B. PODGORNIK/Novi list)


Podijeli: Facebook Twiter