Kosor Mesica castila komplimentima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Premijerka Jadranka Kosor podijelila je niz komplimenata predsjedniku Stjepanu Mesicu na njegovom odlasku s Pantovcaka nakon što je cijelo desetljece obnašao dužnost šefa države.

- Cijela Vlada zahvaljuje predsjedniku Mesicu na deset godina važnog rada, mislimo da je dao velik doprinos daljnjoj demokratizaciji hrvatskog društva i ucinio puno na europskom putu Hrvatske, izjavila je premijerka nakon susreta clanova Vlade s Mesicem u Banskim dvorima.

Biranim je rijecima govorila i o odnosu što ga je kao predsjednica Vlade u proteklih sedam mjeseci imala s Mesicem isticuci da je to bio «uistinu pravi primjer dobre i konstruktivne suradnje u okviru ustavnih ovlasti».

- Vjerujem da ce Mesic i dalje ostati nezaobilazan cimbenik politickog i društvenog života Hrvatske, ustvrdila je Kosor, koja jednako dobru suradnju ocekuje i s Ivom Josipovicem.

Zadovoljstvo suradnjom s Jadrankom Kosor izrazio je i Mesic, ali je dodao da je bilo i nesporazuma.

- Ali, takav je život, kazao je Mesic koji je Vladi zaželio puno uspjeha i ponovio da se uvijek može racunati na njegovo iskustvo i kontakte što ih je stekao.

Odlazeci predsjednik morao je odgovoriti i na novinarsko pitanje osjeca li se odgovornim za poljuljano povjerenje gradana u institucije, «zbog cega je možda i burno reagirao u intervjuu RTL-u».

- Ne osjecam se, kratak je bio Mesic.


Podijeli: Facebook Twiter