Kosor: Krizni porez i za druge skupine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlada ce u iducih desetak dana izraditi i Saboru predložiti novi zakon koji ce obuhvatiti i one skupine koje nisu obuhvacene Zakonom o posebnom porezu na place, mirovine i druge primitke, kako bi osigurala da se teret krize ravnomjerno rasporedi, najavila je danas predsjednica vlade Jadranka Kosor.

»U skladu s tim i na tragu Zakona o posebnom porezu, koji je na snazi i ostat ce na snazi, donijet cemo još jedan zakon, koji ce obuhvatiti i druge skupine u društvu, kako bismo ravnomjerno rasporedili teret krize«, rekla je Kosor. Naglasila je da ce taj zakon biti gotov za desetak dana, kako bi ga Sabor mogao donijeti vec na prvoj sjednici u rujnu.

Najavila je da ce se iduceg tjedna sastati s predstavnicima države u nadzornim odborima trgovackih društava u pretežitom državnom vlasništvu. Na sastanku ce se, kaže, vidjeti kako društva provode planove za povecanje likvidnosti, ali i druge vladine odluke na tragu racionalizacije poslovanja.

Kosor je najavila i da ce vlada socijalnim partnerima ponovno ponuditi sporazum o socijalnom partnerstvu u posebnim okolnostima globalne krize.

»Vlada ce ponuditi svoje mjere, obveze koje možemo preuzeti, a partnere, sindikate i poslodavce cemo pozvati da sami kažu koje su obveze spremni prihvatiti«, kazala je premijerka.


Podijeli: Facebook Twiter