Kosor: Josipovic nas pokušava poniziti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor, komentirajuci u ponedjeljak izjavu predsjednika Republike Ive Josipovica da ona predstavlja kukulele opciju, ustvrdila je da je tužno da predsjednik Vladu koja je završila pregovore s EU-om i uspješno radi na velikim gospodarskim projektima i u borbi protiv korupcije kritizira na takav nacin i nastoji poniziti.

Nismo posustali proljetos kada je predsjednik održavao konzultacije s jasnom tendencijom, a necemo se obeshrabriti ni sada, rekla je Kosor prilikom boravka u Svetoj Nedjelji.

- Predsjednik nikako da prihvati podatke o gospodarskom jacanju Hrvatske niti o rastu BDP-a, industrijskoj proizvodnji i odlicnoj turistickoj sezoni, vec govori o zemlji jada, cemera i užasa i to nije dobro, ocijenila je Kosor.

Podsjetila je da je predsjednik Josipovic nedavno bio s talijanskim predsjednikom Giorgiom Napolitanom i rekla da je sigurna da talijanski predsjednik nije rekao da gospodarski rast od 0,8 posto u Italiji, a kamoli u Hrvatskoj, znaci da je to zemlja jada.

- Predsjednik Josipovic mora, i bilo bi dobro da sudjeluje zajedno s nama u ohrabrivanju gospodarstvenika i da mu ne promakne bilo koji pokazatelj o pozitivnim trendovima i novom padu nezaposlenosti, smatra Kosor.

- Kao predsjednica stranke, ali i kao predsjednica Vlade, moram voditi racuna o ravnopravnom ulasku svih politickih opcija u izbornu utrku. Apsolutno to je nužno i to je temelj demokracije i nastavit cemo ukazivati na sve ono, ako bude takvih slucajeva, za što mislimo da je ukljucivanje predsjednika u kampanju, naglasila je Kosor.


Podijeli: Facebook Twiter